Katten hebben niet veel nodig maar wel een goede en schone kattenbak. Katten zijn hygiënische dieren. Wanneer ze geen schone en of ruime kattenbak hebben kiezen ze liever een andere plaats in huis dat nadelige gevolgen heeft voor de huisdiereigenaar. Let bij het aanschaffen van een kattenbak erop dat deze groot genoeg is voor uw kat. Heeft u meerdere katten schaf dan voor iedere kat een aparte en extra grote kattenbak aan.

Tegenwoordig worden er veel verschillende soorten kattenbakken aangeboden; zelfreinigende kattenbakken, open kattenbakken, bedekte kattenbakken, verborgen kattenbakken en zeef kattenbakken. Wat is nu de beste kattenbak voor uw kat?

Mijn lijst met de Beste Kattenbak 2023

Product

Beste eigenschappen

Waar te koop?

Curver Kattenbak
Curver-Kattenbak
Gesloten kattenbak / Geleverd met geurfilter en kattenbakschepje / Inclusief lade / Stevig en duurzaam materiaal
Keuze van de redacteur
CHECK PRIJS
Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak
Omega-Paw-Kattenbak
Zelfreinigend met rolsysteem / Gesloten en open kattenbak / Duurzaam stevig kunststof / Inclusief lade
CHECK PRIJS
Imac Easy
Ebi-Eclipse-70-Kattenbak
Gesloten kattenbak / Koolstof filter / Kattenluikje / Bijpassend kattenbakschepje
Keuze van de redacteur
CHECK PRIJS
Catit Kattenbak met Afdekking4_Catit Kattenbak met Afdekking_100Gesloten kattenbak met luikje / Extra hoge kattenbak / Koolstoffilter / Hoge kwaliteit kunststof
CHECK PRIJS
Iris Ohyama Kattentoilet5_Iris Ohyama Kattentoilet_100Eenvoudige kattenbak / Grote kattenluik / Handig handvat / Uitvoerig getest
CHECK PRIJS
Trixie hoektoilet Maro6_Trixie hoektoilet Maro_100Stijlvol design / Ventilatie gaten / Voordeur met/magneetsluiting / Gemaakt van MDF Hout
CHECK PRIJS
Catit Jumbo Kattenbak7_Catit Jumbo Kattenbak_100Extra hoge kattenbak / Gesloten kattenbak / Opklapbare en afneembare kattenluik / Koolstof filter
CHECK PRIJS

1. De oersterke en functionele Curver Kattenbak

Curver Kattenbak

Voordelen
 • Design kattenbak
 • Hygiënisch
 • Makkelijk te reinigen
Nadelen
 • Prijs ligt hoger dan ander kattenbakken
 • Enkele Curver kattenbak gebruikers geven aan dat de bak zou lekker aan de zijkant

Het merk Curver is al 65 jaar de specialist op het gebied van kunststof en huishoudelijke producten.

De Curver kattenbak is naast zijn mooie uitstraling ook functioneel in gebruik. Zo is de kattenbak volledig gesloten en heeft een uitschuifbare lade waar het kattengrit in ligt. De afgesloten Curver kattenbak inclusief geurfilter zorgt ervoor dat u veel minder last zult hebben van nare geuren. De lade van de kattenbak kan makkelijk naar voren worden geschoven waarna je met een bijgeleverde kattenbakschepje de bak hygiënisch en makkelijk verschonen kan.

De Curver design kattenbak heeft een rotan uitstraling en is gevlochten met het sterk materiaal Rattan. Dit zorgt er voor dat de bak steviger en duurzamer is dan andere kattenbakken in die prijsklasse

De Curver kattenbak is verkrijgbaar in de kleuren antraciet, Misty blauw, mokka bruin, roze en wit. De kattenbak is uitgerust met een verhoogde plateau bij de ingang dat er voor zorgt dat er niet zoveel kattengrit wordt meegenomen buiten de bak. Enkele Curver kattenbak gebruikers vinden de kattenbak niet handig daar er vaker urine lekt aan de zijkant van de bak. Andere gebruikers ondervinden dit niet en zijn tevreden over het design en makkelijk gebruik van de Curver kattenbak.

Zoekt u een mooi uitziende kattenbak dat ook goed past bij uw interieur dan is de Curverkattenbak een goede optie.

   CHECK PRIJS   


2. De zelfreinigende Omega Paw Kattenbak

Omega-Paw-Kattenbak

Voordelen
 • Zeer hygiënisch voor zowel kat en eigenaar
 • Besparend in verbruik van kattenbakvulling
 • Multifunctioneel
 • Binnen 60 seconde klaar met schoonmaken
Nadelen
 • Niet geschikt voor grote kattensoorten

De Omega Paw heeft een rolsysteem die de uitwerpselen en klonten opvangt. De opvanglade kan eenvoudig worden leeggemaakt. Hierdoor bent u binnen een handomdraai klaar met het verschonen van de kattenbak.

Het schoonmaken van een kattenbak is daarom veel hygiënischer met een zelfreinigende Omega Paw. De kattenbak is geschikt voor fijn klontvormend en silicaat kattengrit zodat het beste resultaat behoud bij het schoonmaken van de kattenbak. Deze soort kattengrit zorgt er ook nog eens voor dat er niets blijft vastplakken aan de bak en het overige grit schoon blijft.

Bent u niet zo’n fan van kattenbakken verschonen? Dan is de zelfreinigende Omega Pas kattenbak misschien een oplossing voor u

De zelfreinigende Omega Paw is een afgesloten kattenbak maar kan ook als open kattenbak gebruikt worden wanneer u dit fijner vind. Haal de deksel eraf en gebruik deze alleen bij het schoonmaken van de kattenbak. De Omega Paw is leverbaar is een normaal formaat en groot formaat. Echter, is de kattenbak niet geschikt voor grote kattensoorten meer dan 6 kg, omdat de ruimte binnenin is beperkt door het zelfreiniging systeem.

Ook al heeft de Omega Paw kattenbak een zelfreinigend systeem is het raadzaam om iedere 2 tot 4 weken de bak te demonteren en het wast met water en zeep. Hiermee voorkomt u onnodige nare geuren.

   CHECK PRIJS   


3. De gebruiksvriendelijke iMac Easy Cat

Imac-Easy-Cat-Kattenbak

Voordelen
 • Gesloten kattenbak
 • Koolstof filter
 • Kattenluikje
 • Bijpassend kattenbakschepje
Nadelen
 • Het kattenluikje is volgens enkele Imac gebruikers niet stevig

Doordat de kattenbak ruim is gemaakt kan uw kat met plezier en gemakde kattentoilet gebruiken. Door zijn innovatief design neemt de kattenbak niet veel ruimte in beslag maar is toch groot genoeg voor de meest soorten katten. De iMac Easy Cat heeft een rooster met koolstof filter boven op de kattenbak. De koolfilter gaat onaangename luchtjes tegen en houd deze vast, waardoor er voldoende circulatie in de kattenbak is en u minder last heeft van onaangename luchtjes.

Ben je op zoek naar een ruime kattenbak, dan zit je met de iMac Easy Cat goed. De iMac Easy Cat is geschikt voor de wat grotere katten

De iMac Easy Cat kattenbak wordt geleverd met een bijpassend kattenbakschepje en heeft een hendel aan de bovenkant zodat u de bak makkelijk kunt verplaatsen. De kattenbak is verkrijgbaar in de kleuren grijs-taupe en taupe-wit. Zo kunt u zelf kiezen welke kattenbak het beste bij uw inrichting past. De iMac Easy Cat is een gesloten kattenbak met aan de voorzijde een deurtje. Aantal iMac Easy Cat gebruikers vinden het kattenluikje niet stevig genoeg maar de prijs kwaliteit verhouding goed. iMac wordt door veel gebruikers omschreven als verre weg het beste merk in kattenbakken.

   CHECK PRIJS   


4. Catit Kattenbak met Afdekking

4_Catit Kattenbak met Afdekking_800

Voordelen
 • Geschikt voor grote raskatten
 • Extra hoge achterkant waardoor geschikt voor sproeiende katers
 • Geen nare luchtjes
Nadelen
 • Enkele Catit Kattenbak gebruikers geven aan dat de hendel breekt wanneer de bak zwaar is

De Catit Kattenbak is een kunststoffen kattenbak gemaakt van de hoogste kwaliteit. Door de flexibiliteit zal de kattenbak niet snel gaan scheuren. De achterkant van de kattenbak is extra hoog waardoor de bak ook uiterst geschikt voor sproeiende katers is.

De Catit Kattenbak is ook verkrijgbaar in een hoek variant. Zo kunt u de kattenbak goed plaatsen in een hoek. Aan de bovenkant zit een handgreep waarmee u de kattenbak makkelijk kunt verplaatsen. De kattenbak is gesloten en voorzien van een kattenluikje. Zo kan uw kat in alle privacy gebruik maken van het kattentoilet.

De Catit is een ruime en hoge kattenbak geschikt voor grote kattenrassen zoals de Main Coon, Noorse Boskat en Ragdolls

De Catit Kattenbak heeft een koolstof filter dat deze nare geuren tegen gaat. Door de goede kwaliteit kunt u de Catit Kattenbak makkelijk schoonmaken. Er past een zak kattengrit van 20 kg heeft waardoor uw kat nog voldoende ruimte over heeft om te graven. De Catit Kattenbak is misschien groter dan u gewent bent van de gemiddelde formaat kattenbak. Echter, zult u merken dat uw kat schoner gebruikt kan maken van het kattentoilet en u minder moeilijkheden ondervind met nare geuren en het reinigen van de kattenbak.

   CHECK PRIJS   


5. De Iris Ohyama Kattentoilet

5_Iris Ohyama Kattentoilet_800

Voordelen
 • Goedkoop
 • Makkelijk schoon te maken
 • Geschikt voor gemiddeld grote kat
Nadelen
 • Bak gaat makkelijk los
 • Geen filter en kattenbakschepje

Iris Ohyama Kattentoilet is gespecialiseerd op het gebied van huisdieren artikelen. Het is hun dagelijkse missie om het leven van uw huisdier leuk, maar ook veilig en gezond te houden. De Beeztees producten worden dan ook uitvoerig getest.

De kattenbak is eenvoudig en wordt zonder filter en kattenbakschepje geleverd. Echter, heeft de Iris Ohyama Kattentoilet een ruime ingang met luikje dat het binnentreden voor uw kat makkelijk maakt. De Iris Ohyama Kattentoilet is niet de grootste kattenbak maar wel geschikt voor de gemiddelde kattensoorten.

Een degelijke kattenbak kopen maar het liefst niet teveel spenderen? Dan is misschien de eenvoudige en goedkope Iris Ohyama kattenbak een goede optie voor u om naar te kijken

De kattenbak heeft een handig handvat aan de bovenkant zodat u de kattenbak makkelijk kunt verplaatsen. Echter, zijn sommige Iris Ohyama Kattentoilet gebruikers hier niet tevreden over. De deksel van de kattenbak laat makkelijk los waardoor bij het optillen kan voorkomen dat de bak los raakt. Over het algemeen zijn de meeste Iris Ohyama Kattentoilet gebruikers tevreden over de kattenbak.

De Iris Ohyama kattenbak is van goede kwaliteit en ziet er mooi uit. In vergelijking met andere kattenbakken is de Iris Ohyama Kattentoilet een van de goedkoopste kwaliteit kattenbakken.

   CHECK PRIJS   


6. Trixie hoektoilet Maro kattenbak

6_Trixie hoektoilet Maro_800

Voordelen
 • Te gebruiken als stijlvolle kattenbak of slaapplaats
 • Goede luchtcirculatie
 • Voor zowel binnen als buiten
Nadelen
 • Wordt geleverd zonder kattenbak

Het leuke Trixie hoektoilet Maro kattenbak is gemaakt van witte MDF waardoor de kattenbak een stuk vrolijker eruit ziet dan een traditionele kattenbak. Trixie Kattenhuis kan voor zowel binnen als buiten gebruikt worden. De Trixie is multifunctioneel en kan gebruikt worden als kattenhuis voor een kattenbak of als een knusse en leuk gedecoreerde slaapplaats voor uw kat.

De Trixie hoektoilet Maro heeft een grote voordeur die gesloten kan worden door middel van een magneetsluiting. In de voordeur is een grote ingang zodat uw kat makkelijk naar de kattenbak kan gaan zonder de kattenbakvulling mee naar buiten te nemen. In de achterwand van het kattenhuis bevinden zich ventilatiegaten. Deze waarborgen een goede luchtcirculatie in het kattenhuis.

Een houten kattenhuis speciaal gemaakt voor een kattenbak of slaapplaats. Houd u er niet van om een kunststoffen kattenbak in uw woning te plaatsen? Dan is een Trixie kattenhuis misschien een goed alternatief voor u

De Trixie hoektoilet Maro wordt geleverd zonder kattenbak. Deze dient u zelf te kopen. Aantal gebruikers vonden het lastig om de juiste maat kattenbak te vinden voor in het Trixie Kattenhuis. De Trixie wordt dus geleverd als een kattenhuis waarbij u zelf kunt besluiten of u deze gaat gebruiken als kattenbak of slaapplaats.

   CHECK PRIJS   


7. KattenbakDe extra grote Cat-it Jumbo Kattenbak

7_Catit Jumbo Kattenbak_800

Voordelen
 • Geschikt voor grote raskatten en sproeiende katers
 • Zeer makkelijk te reinigen
 • Goede kwaliteit
 • Goede en stevige bevestiging klemmen
Nadelen
 • Geen kattenbakschepje

Door de hoge instap van de Cat-it kattenbak komt er minimaal kattenbak inhoud buiten de bak terecht. Daarbij zijn de hoge wanden ideaal geschikt voor sproeiende katers.

De Cat-it Jumbo is bijzonder makkelijk schoon te maken. De kattenbak beschikt over een grote zwaai luik die met afdekking opklapbaar is dat voor een extra gebruiksgemak zorgt tijdens het reinigen van de kattenbak. Daarnaast beschikt de Cat-it een zakbevestiging waar een vuilniszak aan kan worden opgehangen. Zo heeft u tijdens het schoonmaken een extra hand vrij.

De Cat-it Jumbo kattenbak is door zijn ruimte en hoge instap ideaal geschikt voor grote raskatten en meerdere katten in een huishouden. Een goede kwaliteit kattenbak in reuze formaat

De Cat-it Jumbo kattenbak is voorzien van een koolstof filter die onaangename geuren tegenhoud. De Cat-it Jumbo is leverbaar in verschillende kleuren en patronen waardoor de kattenbak een fraaie uitstraling heeft. De kattenbak en kap kunt u eenvoudig aan elkaar schuiven met klemmen die de bak en kap aan elkaar bevestigd. Daarnaast heeft de Cat-it Jumbo een handige handgreep waardoor u de kattenbak makkelijk kunt verplaatsen.

De Cat-it Jumbo kattenbak wordt geleverd zonder een kattenbakschepje.

   CHECK PRIJS