Een braadpan oftewel een stoofpan of sudderpan is onmisbaar in elke keuken. Een braadpan gebruiken we meer om gerechten te bereiden die rustig moeten garen. Daarom is een goede warmte verdeling in de braadpan belangrijk. Vaak wordt een gietijzeren pan daarom gezien als beste braadpan. Echter, worden er zoveel verschillende braadpannen in verschillende soorten, maten en materialen verkocht dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Mijn lijst met de Beste Braadpan 2021:

Product

Beste eigenschappen

Waar te koop?

Tefal All-in One PanVervang 6 pannen / 70% groter dan vergelijkbare pannen / Krasvast keramische coating / Geschikt voor alle warmte bronnen inclusief over en inductie
Keuze van de redacteur
BK Bourgogne BraadpanTraditioneel gietijzeren braadpan / Geschikt voor op alle warmtebronnen / Geëmailleerde binnenkant / Geleverd met deksel
BK Fortalit BraadpanKlassieker van Nederland / Hoogste hygiene normen / Geëmailleerde binnenkant / Vuurvaste grepen
Keuze van de redacteur
Sola BraadpanGietijzeren braadpan / Rondom volledig geëmailleerde / Geschikt voor alle warmte bronnen inclusief vaatwasser / Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren
Royalty Line Marble Coating Wide braadpanExtra breed met deksel / Marble coating en keramische anti-aanbaklaag / Geschikt voor alle warmtebronnen inclusief vaatwasser / Duurzaam
Sola Fair Cooking BraadpanGietaluminium met extra dikke bodem en meegegoten handvaten / Greblon antistick coating / Geschikt voor alle warmte bronnen / Met glazen deksel
Cosy&Trendy Bergerac BraadpanGietijzeren braadpan / Standaard type anti-aanbaklaag / Geen boter of olie meer nodig tijdens het braden

Welke braadpan u koopt, is een kwestie van wensen en smaak. Daarbij is het ook belangrijk om vooraf te weten op wat voor een soort warmtebron u de pan gaat gebruiken. Niet alle pannen zijn bijvoorbeeld geschikt voor een inductie kookplaat of oven. Welke braadpan is nu het beste?

1. De All-in One Tefal pan voor alle warmtebronnen

Tefal All in One Pan

Voordelen
 • Milieuvriendelijk en 100% vrij van giftige stoffen
 • Duurzaam gaat generaties lang mee
 • Geschikt om te koken voor grote gezinnen en groot gezelschap
Nadelen
 • De handvaten van de pan worden warm

Staat u graag in de keuken maar branden uw gerechten snel aan en is de pan nog maar moeilijk schoon te krijgen dan bied Tefal de revolutionaire oplossing met de anti-aanbakpan. De All-in One pan van Tefal vervangt zowel de koekenpan als, braadpan, wokpan, stoofpan, hapjespan en zelfs cakevormen. De All-in One pan is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie en de oven tot 250 graden Celsius.

De All-in One Tefal pan is voorzien van een duurzame keramische coating aan zowel binnen als buitenkant. De pan is bedekt met een harde slijtvaste mineraal oppervlakte waardoor u de pan in een handomdraai kunt schoonmaken. De handvaten kunnen warm worden, er wordt geadviseerd door gebruikers een pannenlap te gebruiken.

De koper kleurige All-in One Tefal pan vervangt maar liefst 6 pannen in uw keukenkast door de praktische diepe vorm. De pan is 70% groter dan de doorsnee pannen en dus ideaal voor grote gezinnen en om te koken voor een groot gezelschap

De missie van Tefal is om duurzame en milieuvriendelijke producten te leveren. Dat laten ze terug zien in recycleerbare producten met een veilige anti-aanbaklaag dat geen PFOA, lood of calcium bevat. De Tefal pannen series zijn duurzaam en gaat generaties lang mee.

   CHECK PRIJS   


2. BK Bourgogne Braadpan voor de echte Bourgondiërs

BK Bourgogne Braadpan

Voordelen
 • Een mooie braadpan voor de echte Bourgondiër
 • Ambachtswerk
 • Geschikt om lang op laag en hoog vuur te sudderen of braden
Nadelen
 • De pan is zwaar

De Bourgogne is een traditionele gietijzeren braadpan met een geëmailleerde binnenkant dat maakt dat de braadpan ijzersterk is. De pan is geschikt om op hoog vuur goed te braden en lang op een laag vuur geplaatst worden. Daarbij is de BK Bourgogne ook ovenbestendig tot een maximale temperatuur van 230 graden en geschikt voor inductie. Ideaal om verschillende soorten gerechten mee te creëren. De druipkringen in de deksel zorgen ervoor dat het kookvocht goed wordt verdeeld en uw maaltijden extra mals zullen blijven.

De BK Bourgogne braadpan is in verschillende eigentijdse kleuren leverbaar: vintage green, chili red, bunny yellow, denim blue, royal blue en jet black. De braadpan wordt geleverd met een praktische deksel.

De Bourgogne BK braadpan een juweeltje voor zowel op het fornuis als op tafel. In de Bourgogne collectie zie je vakmanschap en traditie terug. De karakteristieke braadpannen doen heden en verleden samensmelten voor de hedendaagse Bourgondiër

Doordat de braadpan gegoten is uit gietijzer is de pan zwaarder. De Bourgogne braadpan mag dan misschien wel zwaarder zijn maar daar voor in de plaats krijgt u een staaltje ambacht terug. Gietijzer houd de warmte lang vast waardoor uw gerechten lang kunnen blijven sudderen en warm geserveerd kunnen worden op tafel.

   CHECK PRIJS   


3. De oersterke klassieker BK Fortalit Braadpan

BK Fortalit Braadpan

Voordelen
 • Duurzaam en gaat jarenlang mee
 • Perfecte prijs kwaliteit verhouding
 • Ideaal voor grote gezinnen
 • Oersterk en slijtvast
Nadelen
 • Deksel sluit na verloop van tijd niet meer perfect wanneer de pan vol zit

De Fortalit braadpan is herkenbaar aan haar zwarte buitenkant en geëmailleerde blauwe binnenkant. De duurzame geëmailleerde binnenkant van de braadpan is oersterk en slijtvast waardoor de pan jarenlang mee gaat.

De geëmailleerde binnenkant voldoen aan de hoogste hygiëne normen waardoor de Fortalit braadpan van BK eenvoudig schoon is te maken. De pan neemt bovendien ook geen vuil, geur of vet aan. De vuurvastegrepen zorgen ervoor dat u een goede grip heeft tijdens het braden, stoven, smoren en bakken. De BK Fortalit braadpan is vuur- en ovenbestendig waardoor de pan geschikt is voor alle warmtebronnen inclusief de vaatwasser. De standaard formaat braadpan is ideaal voor grotere gezinnen. Naast braden en bakken is de Fortalit braadpan ook ideaal voor stoof en rijstgerechten.

Haal een echte klassieker in huis met de BK Fortalit braadpan. Dit is de pan die generatie op generatie is meegegaan een nog steeds meegaat. De bekroonde BK pannen worden al eeuwen lang gebruikt in de Nederlandse keuken

De BK Fortalit heeft een perfecte prijs kwaliteitsverhouding en er is dus vrijwel niets op of aan te merken aan de Fortalit braadpan. Na verloop van tijd wilt de deksel niet meer goed aansluiten wanneer de pan vol zit. Al met al is de braadpan een waardig succes van een oer-Nederlands merk volgens de BK Fortalit gebruikers.

   CHECK PRIJS   


4. De nostalgische gietijzeren braadpan van Sola

Sola Braadpan

Voordelen
 • Mooie nostalgische uitstraling
 • Slow cooking en intense verhitting mogelijk
 • Geen beschadiging aan uw kookplaat
Nadelen
 • Zwaar in gewicht
 • De handvaten en deksel worden gloeiend heet

Doordat de braadpan is gegoten uit gietijzer kunt u de braadpan van Sola intens en langdurig verhitten. Een mooie braadpan met een dikke bodem waardoor uw gerechten niet zullen aanbranden en de pan stevig op uw fornuis zal blijven staan.

De gietijzeren braadpan van Sola beschikt niet over een anti-aanbaklaag daarvoor is de braadpan geëmailleerd. Doordat de braadpan rondom volledig geëmailleerdis zal de geen beschadigingen veroorzaken aan uw kookplaat. De braadpan is geschikt voor: elektrisch, gas, halogeen, inductie en keramische kookplaten. De Sola braadpan is vaatwasserbestendig zodat u deze makkelijk kunt schoonmaken in de vaatwasser zonder dat de pan beschadigd.

De gietijzeren braadpan van Sola heeft een nostalgische uitstraling waardoor de braadpan als een juweeltje op uw fornuis zal staan. Met een Sola braadpan maakt u perfecte stoofgerechten in de winter

De gietijzeren Sola braadpan verdeeld de warmte gelijkmatig en houd deze ook langer vast dan een niet gietijzeren braadpan. Ideaal voor het maken van slow-cook gerechten. Sola gebruikers geven aan dat de handvaten en deksel gloeiend heet worden, maar dit het waard is gezien de perfecte kookresultaten.

Liever een pan die lichter is? Kijk dan een bij de Fair Cooking braadpannen van Sola. Deze braadpannen zijn gemaakt van gietaluminium en dus een stuk lichter in gewicht.

   CHECK PRIJS   


5. De Royalty Line Marble Coating Wide braadpan

Royalty-Line-Marble Coating Wide braadpan

Voordelen
 • Bakken zonder olie of boter
 • Geschikt om gerechten lang te laten sudderen
 • Makkelijk schoon te maken met een vochtige doek
Nadelen
 • Niet geschikt voor extreme hitte
 • Wordt geadviseerd de pan niet in de vaatwasser te reinigen voor een langere levensduur

De anti-aanbaklaag is 100% veilig en bevat geen PFOA. PFOA zorgt bij oververhitting voor gifstoffen dat niet goed is voor uw gezondheid.

De Royalty Line Wide pan is extra breed voor extra gebruiksgemak. Bovendien wordt de braadpan ook geleverd met een deksel zodat u gerechten goed en voor langere tijd kunt laten sudderen. De pan is niet geschikt voor extreme hitte maar kan verder gebruikt worden op alle warmte bronnen. De Royalty Line Wide braadpan kan een maximale temperatuur van 450 graden Celsius doorstaan. Daardoor is de braadpan van Royalty Line duurzaam.

De Braadpan is vaatwasserbestendig maar is ook door de anti-aanbaklaag makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Doordat er geen eten blijft vastplakken of aanbrandt veegt u de braadpan in een handomdraai schoon.

Bakken zonder boter of olie gaat makkelijk met de Marble Coating Wide braadpan van Royalty Line. Dankzij de keramische laag en marble coating zal niets blijven vastplakken aan de bodem van de braadpan waardoor u lekkere en gezondere maaltijden makkelijk zelf kan bereiden

De pan ziet er na het schoonmaken weer uit als nieuw dat plezier geeft om de pan goed schoon te houden. Er wordt geadviseerd de Royalty Line Wide braadpan met de hand schoon te maken zodat u een langere levensduur waarborgt en er dus ook langer plezier van zult hebben.

   CHECK PRIJS   


6. Hoogwaardige Sola Fair Cooking braadpan

Sola Fair Cooking Braadpan

Voordelen
 • Ideaal voor sudderen en vleesgerechten
 • Robuust en stevig
 • Energie besparend doordat de pan 40% sneller opwarmt
Nadelen
 • Niet geschikt voor extreme verhitting boven de 250 graden Celsius
 • Vaatwasser wordt afgeraden

De Sola Fair Cooking braadpan is bijzonder geschikt voor een pan gerechten zoals goulash en chili con carne. Ideaal voor gezinnen die graag een pan gerechten maken voor op tafel.

Doordat de Sola Fair Cooking braadpan is gegoten uit aluminium is de braadpan een stuk lichter dan de gietijzeren braadpannen serie van Sola. De braadpan blijft door de aluminium behuizing vorm vast ook bij snelle temperatuurwisselingen. De braadpan is erg duurzaam doordat deze 40% sneller opwarmt en dus energie bespaart. Energie besparen tijdens het koken is nog nooit zo makkelijk geweest.

De Sola Fair Cooking is een robuuste, stevige en duurzame braadpan waarmee u gezonde gerechten op tafel kunt zetten. Ideaal voor het braden en sudderen van vleesgerechten

De Sola Fair Cooking braadpan is uitgerust met een nieuw ontwikkeld milieuvriendelijk en veilig Grebblon antistick coating. De coating is extra hard een heeft zeer goede aanbak eigenschappen waardoor olie en boter bijna niet meer nodig is.

De Fair Cooking serie is de meest hoogwaardige braadpan van Sola. De braadpan is geschikt voor alle warmte bronnen tot een maximale temperatuur van 250 graden Celsius. Het unieke aan de Sola Fair Cooking braadpan is dat de sterke anti-aanbaklaag, dik gietaluminium met trendy meegegoten handvaten. De handvaten zijn dus extra stevig.

   CHECK PRIJS   


7. De Cosy&Trendy gietijzeren Bergerac braadpan

Cosy&Trendy Bergerac Braadpan

Voordelen
 • Groot pluspunt is de deksel in deze prijsklasse
 • Ideaal voor sudder gerechten
 • Knus en uniek design
Nadelen
 • ——
 • ——

De Bergerac is gegoten uit gietijzer dat garandeert dat de braadpan gelijkmatige opgewarmd wordt en de warmte optimaal behoud. Wanneer je een grote pan serveert, is het fijn als deze ook op tafel nog een poos warm blijft.

De braadpan wordt geleverd met een praktische deksel dat meestal niet voorkomt in deze prijsklasse waardoor dit een groot pluspunt is. De deksel laat geen kookvocht over de rand spetteren waardoor het kookvocht en de warmte in de braadpan blijven. Dit zorgt ervoor dat uw gerechten extra mals blijven en niet te snel gaart. De Bergerac braadpan is geschikt voor zowel inductie als gas, elektrisch, keramisch en halogeen.

Ideaal voor gerechten die langzaam garen en tijd nodig hebben om op smaak te komen. De gietijzeren Bergerac braadpan van Cozy&Trendy is zoals de naam als zegt knus en stijlvol. Cosy&Trendy combineert gebruiksgemak met een unieke en fraai design perfect

Vet de braadpan voor het eerste gebruik goed in met olie of boter. Daarna zult u amper nog olie of boter nodig hebben tijdens het braden. Dompel de Bergerac braadpan nooit onder koud water wanneer deze nog warm is en ben voorzichtig met scherpe en harde voorwerpen. Zo behoud u een lange levensduur en plezier met de Cosy&Trendy Bergerac braadpan.

   CHECK PRIJS