Woon je in een koud land of heb je het over het algemeen erg snel koud? Dan is een elektrische deken je beste vriend tijdens koude winterdagen. We kennen allemaal de ouderwetse warmtekruiken of kersenpit kussens die tijdelijk een aangename warmte afgeven. Een elektrische deken is al jaren lang een zeer populair product in België en Nederland. Een elektrische deken verwarmt je bed constant en bestaat toch al een enige tijd op de markt. Vroeger werd gezegd dat een elektrische deken gevaarlijk zou zijn, omdat de deken te warm kan kon worden of kortsluiting kon krijgen. Tegenwoordig zijn de elektrische dekens ontworpen met de meest geavanceerde technologie om dit te voorkomen. Met een elektrische deken kun je heerlijk aangenaam in een warm bed slapen. Koude winternachten liggen bibberen in bed is verleden tijd!

Mijn lijst met de Beste Elektrische Deken 2021:

Product

Beste eigenschappen

Waar te koop?

Inventum-HN197V1-Inventum-HN197V_100Eenpersoons elektrische onderdeken / Automatische uitschakeling / Apart instelbare zones in 9 warmtestanden / Wasmachine bestendig
Keuze van de redacteur
Medisana-HU-6652-Medisana-HU-665_100Eenpersoons elektrische onderdeken / Automatische uitschakeling / Drie instelbare warmtestanden / Veiligheidssysteem
Keuze van de redacteur
Wellcare-ECO-Fleece3-Wellcare-ECO-Fleece_100Eenpersoons elektrische Fleece deken / 4 warmte standen inclusief turbo opwarm stand / Afneembare afstandsbediening / Beveiligingssysteem
AEG-WUB56474-AEG-WUB5647_100Eenpersoons elektrische onderdeken / 3 temperatuurstanden / Automatische uitschakeling na 8 uur inclusief timer / 100% polyester
Cresta,-KTS110WT-1P5-Cresta,-KTS110WT-1P_100Eenpersoons elektrische onderdeken / Dubbele laag ultra zacht fleece polyester / 4 warmtestanden / Wasbaar in de wasmachine
Dreamland-160496-Dreamland-16049_100Twee persoons elektrische deken / Gemaakt van hoogwaardige pluche / Extra voetzone / Automatische uitschakeling en timer conform de hoogte veiligheidsnormen
Mesa-Living7-Mesa-Living_100Eenpersoons elektrische onderdeken / Dubbele laag ultra zacht fleece polyester / 4 warmtestanden / Wasbaar in de wasmachine

1. Luxe elektrische eenpersoonsdeken van Inventum

1-Inventum-HN197V_800

Voordelen
 • Antibacteriële coating
 • Eco control met LCD scherm
 • Zeer geschikt voor mensen met koude voeten
Nadelen
 • Een prijzige elektrische deken met een goede kwaliteit

Inventum maakt een doodgewone avond toch net iets beter. Met een breed assortiment zorgt Inventum ervoor dat iedereen in het gezin helemaal kan opgaan in het moment. Een voelbaar verschil gemaakt van de beste duurzame materialen. Maar geldt dat ook voor de HN197V elektrische onderdeken van Inventum?

De HN197V is een luxe elektrische eenpersoons onderdeken waarmee je jouw bed heerlijk mee kunt opwarmen. Doordat de deken twee verschillende zones heeft, kun je eenvoudig je voeten net iets meer warmte geven dan de rest van je lichaam. Zo hoef je geen koude voeten meer te hebben in bed tijdens de winterdagen en met sokken aan naar  bed gaan.

Je hoeft wakker te blijven wanneer je deken gebruikt. De HN197V elektrische deken van Inventum beschikt over een timer dat de deken automatisch laat uitschakelen. Dit is niet alleen heel erg veilig, maar ook aangenaam, omdat je niet meer hoeft wakker te worden om je deken uit te schakelen. De deken is voorzien van een anti-bacterieel coating en kan gewoon gewassen worden in de wasmachine.

De deken behoort niet tot een van de goedkoopste elektrische dekens. Veel kopers vinden dat de deken van een zeer goede kwaliteit is en dus ook de prijs voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers.

   CHECK PRIJS   


2. Ontspanning en rust met de Medisana Ökotex

2-Medisana-HU-665_800

Voordelen
 • Geweldige prijs,- kwaliteit verhouding
 • Kan gewassen worden in de wasmachine
 • Ecologisch hoogwaardig katoen voor een langdurig leven en hoge comfort
Nadelen
 • Niet geschikt voor twee personen

 Na een lange en drukke en koude dag wil je niets liever dan heerlijk tot rust komen. Een koud bed helpt hier niet bepaald bij. Voor Medisana is niet belangrijker dan gezondheid. Met meer dan 30 jaar ervaring is Medisana uitgegroeid tot een van de top gezondheidsspecialisten wereldwijd. Een goede nachtrust en comfort bevorderen een goede gezondheid en daarom moest natuurlijk ook Medisana een elektrische deken introduceren op de markt van thuis therapieën.

Val zonder zorgen in slaap en sluit je dag ontspannen af met de warmtedeken HU665 Ökotex van Medisana. De elektrische deken kan niet overhit raken dankzij de automatische uitschakeling na 180 minuten. Zo kun je onbezorgd lekker blijven doorslapen ook al staat je warmte deken nog aan.

De deken is snel opgewarmd en beschikt over drie verschillende warmtestanden. Gemaakt van stevig ecologisch katoen blijft je deken altijd mooi en kan deze makkelijk gewassen worden in de wasmachine.

Gebruikers van de Medisana Ökotex zijn uiterst tevreden en hebben geen minpunten te melden. De elektrische deken is groot genoeg voor een persoon. Voor een tweepersoonsbed zou je dus twee dekens moeten aanschaffen om het gehele bed te kunnen verwarmen. De deken is erg gebruiksvriendelijk waardoor ook ouderen makkelijk overweg kunnen met de Medisana Ökotex. De elektrische deken van Medisana is daarbij ook nog een koopje, maar met de garantie van hoogwaardige kwaliteit.

   CHECK PRIJS   


3. De ECO Fleece elektrische onderdeken van WellCare

3-Wellcare-ECO-Fleece_800

Voordelen
 • Zeer energie zuinig
 • Gemaakt van hoogwaardige ecologische Fleece dat heerlijk zacht aanvoelt
 • Afneembare afstandsbediening waardoor je de elektrische deken kunt wassen
Nadelen
 • Het duurt ongeveer 15 minuten voordat je de gewenste temperatuur hebt bereikt.
 • Prijzig

Gezond en gelukkig zijn daar staat Wellcare voor. Wellcare zorgt als traditioneel trouw jaren lang voor de consumenten en dat valt dan ook terug te zien in de producten die ze op de markt brengen.

De bescherming van de planeet staat bij Wellcare voorop. De Wellcare ECO Fleece elektrische deken is dan ook zeer energiezuinig met maar liefst 100 watt. De elektrische deken is gemaakt van hoogwaardige ecologische fleece dat niet alleen super zacht aanvoelt, maar ook heerlijk warm houd.

De deken heeft een omtrek van 80 x 150 cm en is dus alleen bedoeld voor 1 persoon. Voorzien van 4D DWF Technologie zul je al gauw merken dat de deken gelijkmatig warm word en een ademende werking heeft. De deken heeft twee warmte zones met 4 temperatuur standen. Deze kunnen handmatig ingesteld worden op de afstandsbediening. De afstandsbediening is afneembaar waardoor je de ECO Fleece deken op 30 graden kunt wassen in de wasmachine. Zo blijf je ECO Fleece elektrische deken goed schoon en kun je hem zonder hygiëne risico’s dadelijks gebruiken.

De ECO Fleece elektrische deken heeft een turbo opwarm stand waardoor je niet lang hoeft te wachten. Je kunt direct een verwarmd bed instappen en heerlijk ontspannen. Gebruikers laten weten dat naar ongeveer 15 minuten de gewenste temperatuur bereikt is een raden de ECO Fleece elektrische deken van Wellcare aan.

   CHECK PRIJS   


4. AEG maakt het leven een stuk eenvoudiger met de WUB5647 elektrische onderdeken

4-AEG-WUB5647_800

Voordelen
 • Comfortabel en gebruiksvriendelijk
 • Veilig in slaapvallen zonder op te hoeven staan om je elektrische deken uit te schakelen
 • Ligt erg stevig op het matras
Nadelen
 • Gebruiker gebruiken vaak een extra timer op het stopcontact erbij

AEG is al ruim honderd jaar een wereldwijd bekend merk op het gebied van huishoudelijke apparaten. Koken, wassen, schoonmaken AEG maakt het comfortabel voor je. Door een goede combinatie van hoogwaardige materialen, functionaliteit en een aantrekkelijk design raden veel consumenten producten van AEG aan. Zoals ook de WUB5647 elektrische onderdeken.

Een prima elektrische deken dat zeer gebruiksvriendelijk is en stevig op het matras ligt. Mensen die naar een goedkopere kwaliteit elektrische deken zoeken zijn bij AEG aan het juiste adres. Leuke prijzen met een hoge kwaliteit.

Gebruikers zijn dan ook zeer tevreden. Ondanks dat het een ‘goedkopere’ elektrische deken is biedt het alle technologieën, comfort en gemak als een dure elektrische deken.

De WUB5647 deken warmt snel op een instelbaar op 3 verschillende temperaturen. Met vier handige bevestigingsbanden kun je de elektrische onderdeken stevig om je matras heen binden. De elektrische deken van AEG is wasmachine bestendig en kan op 40 graden gewassen worden. Dankzij de hoogwaardige 100% polyester ligt de WUB5647 erg comfortabel. De elektrische deken kun je je instellen op een timer en beschikt over een bescherming om overhitting te voorkomen. Veel gebruikers gebruiken ernaast nog een timer stopcontact bij, zodat ze met een gerust hart en heerlijk warm in slaap kunnen vallen. De WUB5647 beschikt zelf ook over een automatische uitschakeling. Na 8 uur gebruik schakelt de elektrische deken uit.

   CHECK PRIJS   


5. De Cresta elektrische deken ideaal voor mensen met een huisstofmijt allergie

5-Cresta,-KTS110WT-1P_800

Voordelen
 • Ideaal voor mensen met een allergie voor huisstofmijt
 • Met een zeer gerust hart wegdromen op een deken dat aanvoelt als een wolk
 • Energiezuinig
Nadelen
 • Door de veilige beveiligingssystemen kun je de deken niet zomaar opnieuw aanzetten en zul je eerst de stekker opnieuw moeten insteken
 • Geen anti-bactriele coating
 • Voor lange mensen kan de voetzone hoog liggen

Cresta producten krijgen vaak een “Beste koop” waardering van consumenten organisaties. Cresta ontwikkeld dan ook alleen producten met de laatste technieken, hoogwaardige kwaliteit en een hoge betrouwbaarheid.

De Cresta KTS110WAT 1P elektrische deken wordt sterk aanbevolen voor mensen met allergieën waarbij een goede hygiëne belangrijk is zoals bijvoorbeeld huisstofmijt allergie.

De elektrische deken is dan misschien niet voorzien van een anti-bactriele coating maar je kunt hem makkelijk wassen in de wasmachine.  De elektrische deken van Cresta is gemaakt van een dubbele laag ultrazacht fleece polyester. Dit geeft een hoog comfort tijdens het liggen op de elektrische onderdeken. De deken heeft twee warmte zones. Echter, voor langere mensen zal de voetzone iets te hoog liggen laten gebruikers van de Cresta KTS110WAT 1P weten. Met de elektrische deken van Cresta kun je voor een persoon het bed heerlijk opwarmen. De deken is instelbaar op maar liefst 4 verschillende tempratuurstanden. Daarnaast is de deken ook nog eens energie zuinig en verbruikt 60 Watt. De Cresta KTS110WAT 1P is uitgerust van een dubbel veiligheidssysteem zowel een verhittingsbeveiliging als een thermo beveiliging. Het enige nadeel is dat wanneer je de deken weer wilt aanzetten eerst de stekker opnieuw moet insteken voordat de deken weer aan zal gaan. Het voordeel is dat je met een gerust hard op een zacht warm wolkje kunt wegdromen.

   CHECK PRIJS   


6. Tweepersoons ultra zacht pluche elektrische deken van Dreamland

6-Dreamland-16049_800

Voordelen
 • Ultra zacht en comfortabel
 • Voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
 • Ideaal voor mensen met aandoeningen aan de spieren en of gewrichten
Nadelen
 • Erg prijzig maar een hoge kwaliteit

Dreamland’s missie is om het maximale uit een moment te halen. Niet alleen heeft het merk een zeer uitgebreid assortiment van pure kwaliteit, alle producten zijn ook nog eens gelabeld dat veiligheid garandeert. Wel zo fijn als je op een heerlijke zachte elektrische deken ligt weg te dromen. Dat moet dan wel een droom zonder zorgen garanderen.

De elektrische deken van Dreamland is geschikt voor een tweepersoonsbed! Het materiaal is gemaakt van ultrazacht pluche dat je het gevoel geeft dat je op een wolk ligt.

Door de handige elastischebanden kun je de deken stevig om je matras vastmaken, zodat de deken niet verschuift. De schakelaar is afneembaar waardoor je de deken veilig kunt wassen in de wasmachine. De pluche elektrische deken van Dreamland is uitgerust met Intelliheat technologie en warmt zeer snel op. Een groot pluspunt aan de elektrische deken van Dreamland is niet alleen dat het ultracomfortabel ligt, maar ook nog eens een extra voetzone heeft dat de voeten 15% meer opwarmt. Ook al hanteert het merk een laagste prijs garantie, is de elektrische deken alsnog aan de prijzige kant. Gebruikers zeggen dat dit geen enkel probleem is daar je er ook zeer hoge kwaliteit voor terug krijgt.

   CHECK PRIJS   


7. Luxe Mesa Living elektrische bovendeken

7-Mesa-Living_800

Voordelen
 • Zeer comfortabel en zacht
 • Geweldig antraciet kleurig design
 • Geschikt voor op de bank of als extra bovendeken
Nadelen
 • Iets duurder dan de middenklasse
 • Niet hetzelfde als een elektrische onderdeken

De Mesa Living elektrische deken is iets anders dan de bovenstaand genoemde elektrische dekens. Deze deken kun je namelijk zowel als bovendeken als onderdeken gebruiken.

De deken heeft een zeer luxe antraciet kleurig design en is heel erg zacht. Ook kun je de deken multifunctioneel gebruiken en niet alleen in je bed. Gezellig een filmavondje op de bank tijdens een koude winterdag. Met de luxe elektrische deken van Mesa Living kun je jezelf heerlijk opwarmen.

Of dat nu op de bank is, in bed of in een stoel. De Mesa Living elektrische deken kun je gewoon gebruiken zoals je gewend bent met elke soort deken.

Gebruikers laten weten dat het wel enige tijd duurt voordat de Mesa Living deken op temperatuur is. Ook worden de randen niet zo warm als de rest van de deken. Gezien de prijs is het een zeer goede prijs,- kwaliteitsverhouding. Gebruikers zijn zeer tevreden over de Mesa Living elektrische deken, voornamelijk omdat je hem overal om je heen kunt slaan. Echter, merk je wel het verschil tussen een elektrische onderdeken of bovendeken. Deze deken is dus meer geschikt als comfortabel luxe dekentje. De deken heeft 6 verschillende temperatuur standen en is wasbaar in de wasmachine. De Mesa Living elektrische bovendeken beschikt niet over een timer.

   CHECK PRIJS