Heb je moeite met het uitkiezen van een fornuis? Lees hier de top 7 beste fornuizen. Een fornuis wordt dagelijks gebruikt in huishouden en is het belangrijkste keukenapparatuur. Een goed kwaliteitsforums wordt over het algemeen gecombineerd met een elektrische oven en aangeboden met meerdere kookzones.

In Nederland heeft bijna iedere woning een gasaansluiting en ligt de traditionele gasfornuis voor de hand. Bij koken op gas gaat er maar liefst 50% warmte verloren. Steeds meer mensen willen meer bezuinigen op energie en kiezen voor een elektrisch fornuis met een energielabel A++. Deze fornuizen zijn energiebesparend, beter voor het milieu en voordeliger voor de portemonnee.

Mijn lijst met de Beste Fornuis 2021:

Product

Beste eigenschappen

Waar te koop?

AEG CIB6640ABM - Inductie fornuisAEG-CIB6640ABMInductie fornuis / Booster functie temperatuur / XXL oven met stoomfunctie / Automatische panherkenning
Keuze van de redacteur
Wiggo WO-E905R(XX) Serie 5 - GasfornuisWiggo-WO-E905RVrijstaand gasfornuis ook geschikt voor propaan en butaan gas / Vijf kookzones met wokpit / Multifunctionnele extra brede oven / Elektrische vonk ontsteking
Beko FSM67010GW - Keramisch FornuisBeko-FSM67010GWKeramisch fornuis met / Duo kookzone / Diverse ovenfuncties / Opbergvak
Keuze van de redacteur
Indesit I6VMH2A(X)/NL - Keramisch FornuisIndesit-I6VMH2AKeramisch fornuis met vier kookzones / Multifunctionele ovenstanden / Ingebouwde timer en kookwekker / Energie A label
Bosch HXC350H50N Serie 4 - GasfornuisBosch-HXC350H50N-Serie-4Gasfornuis met krachtige wokbrander / Vijf ovenstanden / Ingebouwde beveiliging / Ingebouwde timer
Inventum VFG6034WGRVS - FornuisInventum-VFG6034WGRVSDuurzaam vrijstaand stijlvol gasfornuis / Vier kookpitten met een krachtige wokbrander / Multifunctionele oven met maar liefst tien ovenfuncties / Easy clean coating
Siemens HX9S5IH40N – iQ500 - GasfornuisSiemens-HX9S5IH40NGasfornuis met Dual wokbrander / 3D HotAir verwarming / Ovendeur met Soft close / Tien oven programma’s

 

1. De eigentijdse AEG Inductiefornuis met stoomfunctie

1_AEG-CIB6640ABM_800

Voordelen
 • Veilig met kinderen in het huishouden door koude kookplaat en kinderslot
 • Zowel fornuis als oven eenvoudig te reinigen
 • Gerechten tegelijk bereiken in de oven en worden perfect mals en knapperig
Nadelen
 • Er wordt geen snoer of stekker mee geleverd

AEG behoort tot een van de wereldleiders binnen huishoudelijke apparaten. De filosofie “perfect in vorm en functie” maken ze helemaal waar met de kwaliteitsapparaten die ze op de markt brengen. De producten van AEG zijn niet alleen gebruiksvriendelijke ze geven ook nog een eigentijdse uitstraling aan je interieur.

De AEG Inductiefornuis heeft behoorlijk extra features waarmee hij zeker boven de standaard fornuizen uitstijgt

Het fornuis is voorzien van een vier inductie kookzones die automatisch de maat van je pan meet en ook alleen de pan verwarmd. Hierdoor blijft de rest van de oppervlakte koel waardoor het schoonmaken van een fornuis nog nooit zo makkelijk is geweest. Geen aangekoekte spetters of etensresten meer die je kookplaat meer kwaad doen dan goed. Met de touchscreen bediening van het fornuis kun je makkelijk overschakelen naar de exacte temperaturen. Zo beschikt het fornuis over een booster functie om snel op een perfecte hitte te kunnen koken. De kookzones koelen binnen enkele seconde direct af wanneer de zone wordt uitgeschakeld.

De oven is absoluut het pareltje van de AEG fornuis. Bereid meerdere gerechten tegelijk perfect knapperig en mals met de stoomfunctie. De oven is extra groot en heeft 20% meer inhoudsvermogen dan een standaard oven. De glazen deuren van de oven zijn uitneembaar waardoor deze makkelijk te reinigen zijn. De verwachtingen van AEG Inductiefornuis gebruikers zijn overtroffen er valt dan ook totaal niets op of aan te merken.

   CHECK PRIJS   


2. Een passie voor koken met de extra grote Wiggo gasfornuis

2_Wiggo-WO-E905R_800

Voordelen
 • Thermokoppel beveiliging sluit direct gastoevoer af bij geen vlam
 • Veel ruimte om te koken en te bakken
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Geen speciale functies
 • Gasslang wordt niet meegeleverd

Wiggo komt met de meest creatieve oplossingen als het gaat om keukenapparaten en probeert hiermee de sterrenkok naar boven te halen in de chef-kok en hobbykoks.

Het Wiggo gasfornuis XX Serie 5 is een mooi vormgegeven vrijstaand fornuis. Met zijn vijf kookzones kun je jouw passie voor koken nog meer uiten in de keuken en wordt koken voor grote gezelschappen een plezier

De vijfde kookzone bevind zich in het midden van het fornuis en is een extra grote wokpit geschikt om mee te wokken op hoge temperaturen. Het fornuis werkt op een gasaansluiting maar de multifunctionele oven heeft een elektrische aansluiting. De elektrische vonkontsteking maakt een lucifer of aansteker overbodig. De gastoevoer wordt door een extra beveiliging direct afgesloten wanneer er geen vlam meer is. Hierdoor kun je met een gerust hart je huis verlaten of gaan slapen zonder aan de gastoevoer van je fornuis handmatig te sluiten.

De Wiggo is extra breed met zowel zijn vijf kookzones als extra grote oven. De over beschikt over alle standaard ovenstanden inclusief turbostanden. De oven wordt geleverd met een bakplaat en ovenrooster. De glazen ovendeuren zijn uitneembaar waardoor het reinigen eenvoudig is.

De prijs kwaliteitsverhouding is voor gebruikers van dit fornuis goed. Samengevat is het een uitstekende ruim gasfornuis met over met alle functies dat een gasfornuis moet bezitten.

   CHECK PRIJS   


3. Beko Keramisch fornuis voor de kleine beurs

3_Beko-FSM67010GW_800

Voordelen
 • Voordelige aankoop en vriendelijk voor de portemonnee
 • Multifunctioneel koken
 • Geen speciale pannen nodig
 • Makkelijk schoon te maken
Nadelen
 • Erg basic in uitstraling en uitvoering

Beko staat bekent om het ontwerpen van innovatieve apparaten die obstakels verwijderen en het dagelijks leven verrijken. Een keramisch fornuis heeft in sommige opzichten meer voordelen dan een inductiefornuis. Zo gaat een keramische kookplaat langer mee en heb je geen speciale pannen nodig doordat de oppervlakte verwarmd wordt met infraroodstraling.

Ben je op zoek naar een degelijk fornuis voor een betaalbare prijs dan is de Beko Keramisch fornuis een optie. Beko leeft met je mee en denkt aan ieders wensen en portemonnee

Het fornuis heeft vier kookzones met een duo zone. Op het keramisch fornuis met duo zone kun je heerlijke gerechten bereiden. Of dit nu voor een klein gezin is of een stoofpot voor een groot gezelschap. Multifunctioneel koken is goed mogelijk met het fornuis. Zo kun je tot wel drie verschillende gerechten tegelijk bereiden op het fornuis en in de oven.

Schoonmaken wordt een eenvoudige klus met de uitneembare glazen binnendeur. De oven beschikt over verschillende ovenstanden. De oven beschikt ook over een onderwarmte functie waarmee je de heerlijkste en knapperigste pizza’s kunt bakken. Onder de oven bevind zich een opbergvak waar je keukenspullen in kunt op bergen.

De Beko Keramische fornuis heeft alles wat je voor de prijs kunt verwachten. Beko beschikt ook over inductiefornuizen en vrijstaande extra grote gasfornuizen met meer functies en een grotere oven capaciteit.

   CHECK PRIJS   


4. De keramische multifunctionele fornuis van Indesit

4_Indesit-I6VMH2A_800

Voordelen
 • Inclusief handige draaispit voor in de oven
 • Geschikt voor alle soorten pannen
 • Hydro clean systeem om eenvoudig te reinigen
Nadelen
 • Volgens enkel gebruikers kwetsbaar
 • Wordt zonder stekker of aansluitsnoer geleverd

Een feit blijft dat een keramisch fornuis goedkoper is dan een inductiefornuis. Dit neemt echter niet af in kwaliteit. Zo heeft een keramisch fornuis als groot voordeel dat alle soorten pannen gebruikt kunnen worden. Het keramisch fornuis van Indesit heeft een energielabel A dat energiebesparend is. Het keramisch Indesit fornuis heeft vier kookzones alle bedienbaar met de draaiknoppen aan de voorzijde van het fornuis. Zo kun je iedere kookzone op een andere warmte stand instellen.

De oven beschikt over maar liefst tien verschillende ovenstanden waardoor de oven zich goed kan aanpassen op ieders wens. De oventijd kan ingesteld worden door een ingebouwde kookwekker. Zo hoef je niet meer bij de oven te blijven staan en bang te zijn dat je gerecht aanbrand

Daarnaast beschikt de oven over zowel een multifunctionele hete lucht stand als een elektrische grill stand. Een extraatje bij het fornuis van Indesit is het draaispit. Ideaal voor het grillen van grote stukken vlees.

Doordat de oven geen schoenen of naden bevat is de oven makkelijk schoon te maken. Echter, laat een enkele gebruikers weten dat het fornuis kwetsbaar is maar wel vriendelijk in gebruik. Omdat er geen stekker of stroomkabel wordt meegeleverd wordt geadviseerd een erkende installateur in te schakelen.

   CHECK PRIJS   


5. Gasfornuis met krachtige wokbrander van Bosch Serie 4

 

5_Bosch-HXC350H50N-Serie-4_800

Voordelen
 • Ruimere oven met een inhoud van 71 liter
 • Ideaal voor drukke gezinnen
 • Makkelijk schoon te maken inclusief afdek deksel
Nadelen
 • Pannen schuiven snel weg op de pannendragers
 • Geen stekken en gasslang meegeleverd

Bosch zet met de vrijstaande Serie 4 gasfornuis een krachtig en betaalbaar fornuis op de markt. Het fornuis beschikt over een wokbrander waar je op hoge temperaturen met een krachtige vlam kunt wokken. Het fornuis heeft een Thermo-elektrische beveiliging dat ervoor zorgt dat er alleen gastoevoer wanneer de vlam wordt ontstoken. De vlam kun je ontsteken met de ingebouwde vonkontsteking. Je hoeft dus niet meer in alle haast op zoek naar lucifers of een aansteker. Haal de kinderbeveiliging eraf en druk eenvoudig op de vonkontsteking.

Het fornuis is eenvoudig af te dekken met de glazen afdekplaat. Dit beschermt niet alleen het fornuis voor beschadigingen het creëert ook eventueel meer ruimte in je keuken en voorkomt ongevallen met kinderen.

Een multifunctioneel gasfornuis met gaskookplaat en een oven met vijf verschillende functies. De oven is uiterst geschikt voor drukke gezinnen

De oven beschikt niet over een stoomfunctie maar wel over een ingebouwde klok waarmee je eenvoudig de start- en eindtijd kunt instellen. Zo is de lasagne of ovenschotel perfect bereid wanneer je thuis aankomt van een lange dag werken.

Het fornuis wordt geleverd met uitneembare roosters voor de oven. Echter, wordt een snoer zonder stekker geleverd en moet je zelf een gasslang aanschaffen.

   CHECK PRIJS   


6. Robuust fornuis van Inventum voor dagelijks gebruik

6_Inventum-VFG6034WGRVS_800

Voordelen
 • Ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking door de grote gebruiksvriendelijkheid
 • Pannen verschuiven niet door de gietijzeren pannendragers
 • Voordelige koop en uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Kwetsbaar opbergruimte
 • Gasslang wordt niet meegeleverd

Inventum’s missie is dat je helemaal in het moment kan op gaan en dit de hele dag door kunt beleven. Dit maken ze dan ook waar met top kwaliteits- en duurzaam materiaal. De producten van Inventum gaan lang mee.

Het RVS fornuis van Inventum ziet er niet alleen stijlvol uit maar is door zijn duurzaamheid en lage prijs vriendelijk voor ieders portemonnee. Het is een vrijstaand gasfornuis met multifunctionele oven waar je heerlijk mee kan experimenten en gasten versteld laat staan van jouw kookkunsten

Het gasfornuis beschikt over een krachtige wokbrander en gietijzeren pannendragers waardoor je pannen niet zullen verschuiven tijdens het koken. Het fornuis is zo gebruiksvriendelijk dat het een liefhebber is voor mensen met een lichamelijke beperking.

Door de coating is de oven makkelijk te reinigen. Door de verschillende insteek niveaus in de oven kun je dus verschillende gerechten tegelijk bereiden. Daarbij beschikt de oven van de Inventum gasfornuis maar liefst over tien ovenprogramma’s dat relatief veel in zijn prijsklasse.

Het fornuis kan worden afgedekt met een glazen deksel en beschikt over een opberg ruimte. Gebruikers van het Inventum gasfornuis zijn zeer tevreden over de prijs, kwaliteit en hoeveelheid functies. Als er een minpuntje benoemt moet worden is dat de kwetsbare opberg lade onder in het fornuis. Al met al is het een uitstekend gasfornuis van Hollandse bodem.

   CHECK PRIJS   


7. Smaakvol gasfornuis van Siemens

7_Siemens-HX9S5IH40N_800

Voordelen
 • Kindvriendelijk door kinderbeveiliging
 • Uitgebreide oven
 • Stijlvolle uitstraling met digitale display
Nadelen
 • Gasslang wordt niet meegeleverd

Siemens maakt gebruik van slimme oplossingen en past Duitse technische perfectie toe aan al zijn producten.

Het Siemens gasfornuis bewijst daarmee dat Siemens zich inderdaad focust op een betere levenskwaliteit bij de mensen thuis. Het gasfornuis is uitgerust met aantal hoogwaardige features zoals de 3D hotAir verwarming en ovendeur met soft close

De oven beschikt over slimme technologie waardoor de oven bij het aangeven van het gewicht, automatisch de baktijd, temperatuur en verwarmingsmethode weet. De 3D hete lucht zorgt ervoor de warmte verdeling voor perfecte bakresultaten zorgt. Daarnaast is de oven van dit Siemens fornuis uitgerust met technologie dat ervoor zorgt dat de oven in turbo tempo voorverwarmt. De oven heeft tien programma’s waar je uit kunt kiezen.

Het fornuis is voorzien van een Dual wokbrander. Met deze wokbrander kun je grotere hoeveelheden bereiden in een pan. Door de afneembare pannendaken kun je het fornuis makkelijk onderhouden en reinigen. Met zijn moderne gebruiksvriendelijke digitale display oogt de oven stijlvol en naar kwaliteit. Het fornuis kun je afdekken met een glazen afdekplaat. Gevaren met kinderen voorkomt je door de kinderbeveiliging direct na het gebruikt van het Siemens fornuis in te schakelen.

Het fornuis is nog niet heel erg bekend bij de consument maar heeft zeker interessante en van hoogwaardige kwaliteit eigenschappen die zeker de moeite waard zijn. Het fornuis van Siemens is een uitstekende keuze voor een smaakvolle keukenhulp in de keuken.

   CHECK PRIJS