Mensen die vaak sporten willen graag hun prestaties blijven verbeteren. Veel sporters zijn dan ook op zoek naar de beste hartslagmeter. Met dit apparaatje kun je jouw hartslag meten. Een hartslagmeter is niet alleen functioneel voor het verbeteren van sport prestaties, maar ook voor mensen met hart problemen. Op de markt worden verschillende hartslagmeters aangeboden. Sommige hartslagmeters kunnen oncomfortabel zitten en zelf hinderen tijdens sport of andere activiteiten. De beste hartslagmeter ga je niet zomaar vinden in het uitverkoop hoekje van je plaatselijke winkel. Daarom hebben wij 7 top aanbevelingen op een rijtje gezet van de beste hartslagmeter die momenteel op de markt zijn.

Mijn lijst met de Beste Hartslagmeter 2021:

Product

Beste eigenschappen

Waar te koop?

Polar-H101-Polar-H10Borstband hartslagmeter / Inclusief Dual Bluetooth Smart zwenkwielen / Batterij gaat 400 trainingsuren mee / 100% waterdicht
Keuze van de redacteur
Garmin-HRM-TriGarmin-HRM-TriKleinste en lichtste hartslagmeter ooit / Speciaal ontworpen voor triatleten / Ook geschikt voor in water / Gratis community Garmin Connect
Keuze van de redacteur
Wahoo-TICKRWahoo-TICKRFitness hartslagmeter / Werkt met diverse apps samen en smartphones / Waterbestendig / Ant + en Bluetooth
VirtuFit-UniverseleVirtuFit-UniverseleUniversele hartslagband / Signaal hartslagmeter 5,3 Khz / Inclusief batterij / Flexibele band
Sigma-borstbandSigma-borstbandAnaloge borstband hartslagmeter / Uitstekend in combinatie met Sigma’s hartslaghorloges en tax trainer / Ook geschikt voor apparaten met NFC ontvangers
Focus-FitnessFocus-Fitness5 Hz hartslagmeter borstband / 100% waterdicht / Geschikt voor alle Focus Fitness en FitBike apparaten / Draadloos
OPTIBLEOPTIBLEMultifunctionele hartslaghorloge / Waterdicht tot 50 meter / Houd slaap hoeveelheid en slaapfases bij / Inclusief calorieën,- en stappenteller

1. De Polar H10 borstband inclusief bluetooth

1-Polar-H10_800

Voordelen
 • Ziet er stijlvol uit en zit erg comfortabel
 • Kan gekoppeld worden met fitness apparaten, horloges, fietscomputers en diverse apps
 • Zeer nauwkeurige en accurate metingen
Nadelen
 • Erg prijzig

Polar leert je niet alleen te luisteren naar je eigen lichaam, maar ook je eigen lichaam te begrijpen. Effectief trainen door een combinatie van deskundigheid van zowel fysiologie, elektronica en sport.

De Polar H10 borstband behoort momenteel bij de beste hartslagmeters op de markt. Een dat is niet zomaar. De Polar H10 meet zeer nauwkeurig je hartslag op, is 100% waterdicht en is mogelijk om als standalone te gebruiken waardoor je geen horloge of telefoon nodig hebt.

Het draagcomfort van deze borst-hartslagmeter is heel hoog, waardoor de borstband ook comfortabel zit bij intensieve sporten zoals hardlopen en zwemmen.

Gebruikers vinden de borstband erg prijzig, maar aan de andere kant is de prijs ook zeer begrijpelijk als je ziet wat voor een deskundig apparaat het is. Daarnaast ziet de borstband er ook nog erg stijlvol uit. Je kunt je hartslag koppelen via Dual Bluetooth Smart of koppelen met andere trainingsapparaten zoals je horloge, fitnessapp, fitnessapparatuur of fietscomputers. De batterij van de Polar H10 gaat tot wel 400 uur lang. Mee waardoor jij zorgeloos 400 uur trainen kunt. Doordat de waterdichte zender beschikt over een trainingsgeheugen hoef je jouw smartphone niet met je mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld een intensieve hardloop gaat houden. In combinatie met de Polar app krijg je een prachtig overzicht val je prestaties.

   CHECK PRIJS   


2. Garmin HRM-Tri speciaal ontwikkeld voor triatleten

2-Garmin-HRM-Tri_800

Voordelen
 • Ideaal voor triatleten topsporters
 • Deel je prestaties op je sociaal netwerk en binnen de community
 • Zeer geavanceerde alles in een hartslagmeter
Nadelen
 • Prijzig

 Garmin is een van de grootste ontwikkelaars op het gebied van gps en navigatie. Of je nu gaat sporten of op pad gaat, op Garmin kun je volledig vertrouwen. Garmin heeft hun lichte en kleinste hartslagmeter ooit ontwikkeld met de HMR-Tri.

De hartslagmeter is speciaal ontworpen om de prestaties van triatleten te verbeteren. De Garmin HRM-Tri slaat hartgegevens op zelf wanneer je onder water bent. Daarmee is Garmin HRM-Tri ook de eerste voor gebruik in water bij watersporten.

Data wordt tot wel 20 uur lang opgeslagen en direct doorgestuurd naar een toestel dat werkt met Garmin producten. Forerunner920XT hebben de multifunctionele Garmin horloge als de meest geavanceerde alles in een oplossing voor triatlon trainingen als beste uitgeroepen. Een product voor triatleten en zwemmers om je prestaties te verbeteren naar een volgend niveau.

De Garmin HRM heeft een zachte band met afgronden randen waardoor het dragen van de Garmin HRM-Tri zeer comfortabel is, ook tijdens het zwemmen. Door de antislip blijft de HRM-Tri stevig op de huid liggen waardoor zeer intensieve bewegingen mogelijk zijn zonder dat dit afdoet in functionaliteit. Analyseer je gegevens na afloop van een intensieve training via Garmin Connect en Garmin Connect Mobile. Een gratis community waar je jouw prestaties kun sociaal kunt delen.

   CHECK PRIJS   


3. De Wahoo Tickr hartslagmeter voor fitness en meer

3-Wahoo-TICKR_800

Voordelen
 • Zeer voordelige hartslagmeter
 • Meet nauwkeurig de hartslag
 • Fitness app met handige trainingsschema’s
Nadelen
 • Minder geschikt voor triatleten en topsporters.
 • Niet geschikt voor duiken

Een specialist op het gebied van fitness en sensoren, hun doel trainingen nog meer efficiënter maken. Met. Wahoo kun je jouw trainingen niet alleen monitoren het is ook nog eens erg leuk om met Wahoo te trainen. Haal nu makkelijk het maximale uit je dagelijkse trainingen. Wahoo laat je trainingsresultaten zien op je smartphone waardoor je geen extra kosten hebt voor een display die je bij je moeten dragen tijdens het sporten.

Wahoo’s missie om ervoor te zorgen dat fit zijn je nieuwe passie wordt.

Daarom vinden we ook veel positieve reacties op de Wahoo Tickr hartslagmeter.

De hartslagmeter werk met ANT+ en bluetooth, zodat je makkelijk draadloze verbindingen kunt maken met bijna alle soort apparaten. De Wahoo Tickr werkt met een handige fitness app waar je hele trainingsschema’s en programma’s kunt volgen voor verschillende sporten.

De Wahoo Tickr werkt ook met andere apps zoals MapMyRide, Runnkeeper, Strava en MapMyRun. De Wahoo Tickr behoort zeker bij de goedkopere hartslagmeters waardoor de hartslagmeter erg geliefd is. De Wahoo Tickr is waterbestand tot een diepte van 1,52 meter. Probleemloos hardlopen in de regen en zwemmen is dus heel goed mogelijk. Duiken gaat dan weer helaas niet. De Wahoo Tickr beschikt over voldoende functies voor fitness en joggen, maar zal niet voldoende functies hebben voor ervaren topsporters.

   CHECK PRIJS   


4. Universele hartslagmeter met borstband van VirtuFit

4-VirtuFit-Universele_800

Voordelen
 • Zeer scherpe prijs, voor ieder sportdoel en elk budget geschikt
 • Zowel geschikt voor fitness als hardlopen en buitensporten
 • Eenvoudig schoon te maken
Nadelen
 • Aangezien de VirtuFit voornamelijk compatibel is Polar fitness apparaten kan verbinden met andere soort apparaten anders verlopen

VirtuFit is een bekend fitnessmerk met een breed assortiment speciaal ontworpen om te voldoen aan alle Europese kwaliteitseisen. Een uniek design dat ergonomisch is ontworpen en erg comfortabel zit. VirtuFit biedt voor ieder sportdoel en budget een oplossing tegen een scherpe prijs.

Trainen met je hartslag kan nu draadloos. De VirtuFit zend draadloze signalen naar al je lieveling fitnessapparaten. Trainen met je hartslag geeft je nieuwe inzichten geven over hoe effectief je traint. Zo kun je het maximale halen uit al die uren die je in de sportschool spendeert.

De VirtuFit is speciaal ontwikkeld voor fitness, maar kan in combinatie met een sporthorloge ook goed gebruikt worden tijdens het hardlopen. De VirtuFit is een universele hartslagmeter zowel geschikt voor binnensporten als buitensporten. De VirtuFit zit erg stevig op je lichaam, maar past zich ook flexibel aan waardoor je ongehinderd kunt blijven bewegen. De hartslagband is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en afwasmiddel. De hartslagmeter werkt op een batterij die je zelf makkelijk kunt vervangen. Sommige gebruikers laten weten dat het uitzenden van een signaal naar fitnessapparaten soms niet optimaal werkt. Verder zijn gebruikers erg tevreden over de prijs,- kwaliteitsverhouding en voldoet het aan de norm. De VirtuFit is voornamelijk Polar compatibel en dus goed te gebruiken op Polar hartslaghorloges en fitnessapparaten waarbij een Polar horloge wordt aangeraden.

   CHECK PRIJS   


5. Analoge borstband van Sigma

5-Sigma-borstband_800

Voordelen
 • Voordelige koop voor hoogwaardige technologie
 • Geliefd onder sportfanaten
 • Uitvoerig getest en compatibel op verschillende merken en toestellen
Nadelen
 • Geen display

Sigma ontwikkeld hoogwaardige hartslagmeters en nog veel meer. Wereldwijd worden de Sigma hartslagmeters in meer dan 60 landen verkocht.

De analoge borstband van Sigma wordt erg gewaardeerd onder sportfanaten door zijn hoogwaardige technologieën en innovatieve design.

Als je op zoek gaat naar informatie over de analoge borstband van Sigma vind je niet heel veel. Vandaar dat we hier een aantal features en gebruikers reviews voor jou neerzetten om je te helpen bij de keuze om de beste hartslagmeter aan te schaffen. De analoge borstband van Sigma heeft geen display. Ben je nieuw in de wereld van sporten met hartslagmetingen dan vergt dit iets van verdieping. Een hartslagmeter werkt namelijk niet op elk apparaat even goed. De analoge borstband van Sigma kan gebruikt worden met hartslaghorloges van Sigma maar ook met je tax trainer. De borstband van Sigma is geschikt voor de Sigma Sport BC1909, 2209, Rox 5.0, Rox 6.0, Rox 8.0, Rox 8.1, Rox 9.0 en de Rox 9.1. Gebruikers hebben de Sigma borstband geteste op verschillende fitnessapparaten zowel ook op NFC ontvangers en hebben goede ervaringen met de Sigma borstband hartslagmeter.  De Sigma is getest door gebruikers en dus perfect compatibel met andere merken en toestellen. Een voordelige koop voor een goede kwaliteit.

   CHECK PRIJS   


6. Bereik je persoonlijke trainingsdoelen sneller met Focus Fitness hartslagmeter

6-Focus-Fitness_800

Voordelen
 • Ideaal voor mensen die graag willen trainen op hartslag
 • Zit comfortabel door elastische borstband
 • Eenvoudig in gebruik
Nadelen
 • Stoort soms op de tv
 • Geen handleiding meegeleverd

Een betrouwbare 5 Hz hartslagmeter dat ook nog eens comfortabel zit. De Focus Fitness meet nauwkeurig je hartslag op en helpt je trainingsdoelen sneller te bereiken. Wil je bijvoorbeeld graag veterbanden dan is tranen op een hartslag van 60 tot 70% ideaal. Wil je juist zeer intensief trainen dan is een hartslag van 90 tot 95% geschikter. Doordat je jouw hartslag kunt bijhouden met de Focus Fitness kun je precies zien of je op de juiste weg zit.

De Focus Fitness borstband is 100% waterdicht en zit zeer comfortabel. De Focus Fitness is geschikt voor alle fitnessapparatuur van Focus Fitness en FitBike. Optimaal trainen door je hartslagmeter te gebruiken tijdens het trainen op het toestel. Je gemeten hartslag wordt draadloos naar de toestellen verzonden waardoor je hartslag continue zichtbaar is.

Zo kun je tijdens het trainen zelf je hartslag bijhouden die weer wordt gegeven op de apparaten. Je kunt daarnaast ook de weerstanden van de apparaten afstellen op jouw trainingsdoel. Wanneer je bijvoorbeeld over de 70% gaat, zal het apparaat automatisch de weerstand bijstellen, zodat je weer terug naar 70% gaat. Gebruikers missen een handleiding bij de levering van de borstband. Ook ontstaan er soms storingen wanneer je tijdens het trainen tv wilt kijken. Het vergroot dan op zijn minst je focus tijdens het trainen.

   CHECK PRIJS   


7. OPTIBLE meer dan een stappenteller

7-OPTIBLE_800

Voordelen
 • Lees alles in een oogopslag af van je horloge
 • Effectiever sporten op hartslag
 • Kan gebruikt worden met je smartphone
Nadelen
 • Werkt niet samen met draadloze verbindingen tussen fitnessapparaten
 • Niet geschikt voor diep onder water

De OPTIBLE is een hartslagmeter met nog veel meer in huis. De OPTIBLE hartslagmeter is de meest geavanceerde en uitgebreide horloge in onze top lijst.

Hou bij hoe actief je bent gedurende de dag met de stappenteller. Lees je hartslag af tijdens trainingen en train op je ideale hartslag voor meer resultaat. Bekijk hoeveel calorieën je bent aan het verbranden en zie of je jouw training meer intensiviteit nodig heeft. Zelf wanneer je buiten bent aan het fietsen, spelen met de kinderen of de hond bent aan het uitlaten dat OPTIBLE alles voor jou meten.

De metingen zijn makkelijk afleesbaar van het display. Omdat de hartslagmeter om je pols zit kun je in een oogopslag alles bijhouden hoe druk je dag er ook uitziet. OPTIBLE houd ook je hoeveelheid slaap en de verschillende slaapfases bij. Zo kun je een perfecte balans vinden tussen sporten, werken, huishouden en slapen waardoor je zult merken dat je gedurende de dag meer energie.

De OPTIBLE stappenteller is waterdicht waardoor je er zonder problemen mee kunt zwemmen. De OPTIBLE staat in verbinden met je smartphone, maar deze hoef je niet continue bij je te dragen. Na een intensieve training kun je alles wat je hebt afgelezen van je horloge weer teruglezen op je smartphone. Zo kun je ongehinderd en gefocust doorgaan met activiteiten.

   CHECK PRIJS