Een gezonde leefomgeving creëren in je huis? Dat kan met een hygrometer. Achterhaal makkelijk de kwaliteit van de lucht in jouw babykamer, slaapkamer of een andere ruimte in huis. Een te droge of vochtige lucht kan al snel leiden tot gezondheidsklachten en zelfs schade aan je interieur veroorzaken. Met een hygrometer signaleer je op een snelle en eenvoudige manier de luchtvochtigheid. De hygrometer is ook geschikt om de luchtkwaliteit te testen in een grotere ruimtes zoals een kantoorpand of winkel.

De waarde van de luchtvochtigheid wordt aangegeven in procenten. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent. Een te hoge luchtvochtigheid kan kan weer schimmel veroorzaken dat ook gezondheidsklachten veroorzaakt.

Mijn lijst met de Beste Hygrometer 2023:

Product

Beste eigenschappen

Waar te koop?

Medisana Thermo-Hygrometer HG 100
Medisana-Digitale-Thermo-Hygrometer
Thermometer en hygrometer in een / Zone-indicator door een smiley / Klok en alarmfunctie
Keuze van de redacteur
CHECK PRIJS
TFA thermo hygrometer2_TFA Digitale thermo-hygrometer_100Thermometer en hygrometer in een / LCD scherm / Draadloos / Licht gewicht
Keuze van de redacteur
CHECK PRIJS
Thermo-Hygrometer van Bresser3_Bresser Hygrometer_100Thermometer en hygrometer / Baby comfort indicator / LCD scherm / Draadloos op batterijen
CHECK PRIJS
Hama Thermo/Hygrometer TH-1304_Hama thermo-hygrometer_100Thermo-Hygrometer zonder teveel overbodige functies / Comfort index / Digitale display / Voor zowel binnen als buiten geschikt
CHECK PRIJS
TP50 Hygrometer
Digitale-Thermometer-TP50
Thermometer en Hygrometer voor binnen / Alarmfunctie / Comfort indicator door middel van smileys / Slaat hoogste en laagste waardes op
CHECK PRIJS
Boneco X200
Boneco-X200-Thermo-Hygrometer
Thermometer en Hygrometer / LCD scherm /
Geheugen voor maximale en minimale gemeten temperatuur en luchtvochtigheid / Celsius en Fahrenheit
CHECK PRIJS
DOQAUS Digitale Thermo-hygrometer7_DOQAUS Digitale Thermo-hygrometer_100Thermometer en Hygrometer / Geheugen om hoogste en laagste metingen op te slaan / Merk van Nederlandse bodem
CHECK PRIJS

1. De slimme Digitale Thermo-Hygrometer van Medisana

Medisana-Digitale-Thermo-Hygrometer

Voordelen
 • Zeer voordelige prijs
 • Veel slimme functies met nauwkeurige meting
 • Compact
Nadelen
 • LCD scherm heeft geen verlichting

Medisana werkt er constant aan om gezondheidsproducten te produceren voor thuisgebruik. Voor Medisana is niets belangrijker dan de gezondheid van mensen. Dat laten ze zien met de slimme thermometer en hygrometer in een.

Leer bewust om te gaan met het klimaat in uw huis. De Thermo-Hygrometer van Medisana meet nauwkeurig de luchtvochtigheid en kamertemperatuur van uw huis. De Thermo-Hygrometer bevat een makkelijk afleesbare zone-indicator door een smiley kunt u zien of de temperatuur en luchtvochtigheid gezond of ongezond is. De Thermo-Hygrometer bevat een handige klok en alarmfunctie. U kunt de Thermo-Hygrometer eenvoudig bevestigen met een magneethouder of gewoon simpel neerzetten op een kast.

Meet met de kleine maar slimme Medisana Digitale Thermo-Hygrometer of uw ruimte in huis te droog, te vochtig, te koud of te warm is. Medisana is een van de top gezondheidsspecialisten

De Medisana beschikt niet over een lamp of nachtverlichting waardoor u verlichting nodig heeft tijdens het aflezen van de meter tijdens donkere situaties. De Digitale Thermo-Hygrometer van Medisana is compact, erg slim uitgerust en dat voor een zeer voordelige prijs. De meter wordt geleverd met een uitgebreide handleiding zodat u de Thermo-Hygrometer vanaf het eerste gebruik goed kan instellen.

   CHECK PRIJS   


2. TFA Thermo-Hygrometer een weerstation voor binnen

2_TFA Digitale thermo-hygrometer_800

Voordelen
 • Compact formaat
 • Zeer voordelige prijs
 • Kwaliteit die je mag verwachten voor die prijs
Nadelen
 • Een enkele gebruikers vind de kwaliteit matig

Voordelig, licht in gewicht met alle bijhorende functies die je verwacht bij een Digitale Thermo-Hygrometer in deze prijsklasse. Het weerstation van TFA is draadloos waardoor deze overal te gebruiken is hierdoor heeft u meer bewegingsvrijheid.

Volgens TFA-gebruikers is de Thermo-Hygrometer een uitstekend apparaat met de kwaliteit die je mag verwachten voor die prijs. Voor maar een enkele gebruikers is deze kwaliteit te min. Echter zijn ze alsnog tevreden over wat de TFA Thermo-Hygrometer te bieden heeft.

Met de TFA Thermo-Hygrometer meet u makkelijk en snel de kamertemperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte. De meter meet een kamertemperatuur tussen de 0 en 50 graden Celsius, en een luchtvochtigheid tussen de 20 en 90 %. De TFA Thermo-Hygrometer beschikt niet over een weersvoorspelling.

Meten is weten en bij TFA zijn ze daar extreem goed in. Met de TFA Digitale Thermo-Hygrometer haal je een weerstation in huis in pocket formaat

Een goede balans bevordert niet alleen uw gezondheid maar ook de kwaliteit en duurzaamheid binnenshuis. Zo kunt u veel besparen op energiekosten wanneer u een goede luchtvochtigheid waarborgt in huis. De TFA Thermo-Hygrometer heeft een gebruiksvriendelijk afleesbaar LCD scherm.

   CHECK PRIJS   


3. Thermo-Hygrometer van Bresser

3_Bresser Hygrometer_800

Voordelen
 • Speciaal voor een gezonde leefomgeving de babykamer
 • Benauwd kijkend smiley wanneer je moet handelen
 • Voordelige prijs en een goede kwaliteit
Nadelen
 • LCD scherm heeft geen verlichting
 • Waardes na de komma zijn moeilijk leesbaar

Je baby brengt veel tijd door in de babykamer. De baby comfort indicator geeft aan of je baby onder ideale omstandigheden slaapt. Bresser meet zowel de luchtvochtigheid als de kamertemperatuur.

Bij een vrolijke smiley is de kamertemperatuur en luchtvochtigheid in prima staat. Je weet direct wanneer je moet handelen als de smiley veranderd in een benauwd kijken gezichtje. Door de babykamer te koelen of juist te verwarmen kun je de temperatuur goed reguleren. Is de kamer te vochtig of droog? Gebruik dan een luchtontvochtiger of -bevochtiger. Een ideale comfortabele babykamer is tussen de 18 en 26 graden Celsius en 40% tot 60% luchtvochtigheid.

Zie in een oogopslag hoe comfortabel de kamer is voor je baby met de Bresser Thermo-Hydrometer

De waardes na de komma op het LCD scherm zijn klein en niet goed leesbaar voor mensen met een zicht probleem. Het LCD scherm licht niet op waardoor je in de avond een lichtbron nodig hebt om de informatie te kunnen lezen. Voor een leuke prijs heb je een handige Thermo-Hygrometer van Bresser speciaal voor de babykamer die doet wat hij moet doen. Gebruikers zijn dan ook erg tevreden over de goede prijs kwaliteitsverhouding.

   CHECK PRIJS   


4. De populaire basic Hama TH50 Thermo-Hygrometer

4_Hama thermo-hygrometer_800

Voordelen
 • Behoort tot de goedkoopste Thermo-Hygrometers
 • Kan ook buiten gebruikt worden
 • Simpel maar functioneel
Nadelen
 • Geen nauwkeurige metingen
 • Display onduidelijk

Haman is gespecialiseerd in elektronische accessoires met maar liefst 18.000 producten in het assortiment.

De Haman TH50 Thermo-Hygrometer heeft een functioneel zwart hoogglans design met een simpel digitale display. De Haman TH50 meet zowel de kamertemperatuur als de luchtvochtigheid een slaat deze gegevens op. Door middel van een lachende, droevige en neutrale emoticon kunt u makkelijk aflezen of het woonklimaat in huis goed is of dat er gehandeld moet worden. Een groot pluspunt is dat de man TH50 Thermo-Hygrometer geschikt is voor zowel binnen als buiten. Vaan zie je dat een Thermo-Hygrometer alleen gebruikt kan worden binnenshuis. Via een comfort index geeft het apparaat aan of het buiten droog of vochtig is.

Zoek je een eenvoudige, simpele Thermo-Hygrometer zonder teveel overbodige functies dan zit je met de populaire Hama TH50 Thermo-Hygrometer goed

De Haman TH50 hoort zeker tot de goedkoopste Thermo-Hygrometers. Haman gebruikers zijn tevreden met het eenvoudig gebruik van de meter en functioneel design. Echter, zijn er ook gebruikers die aangeven dat de Thermo-Hygrometer geen nauwkeurige metingen geeft en het display onduidelijk is omdat er snel delen van nummers wegvallen. Alsnog kiezen veel consumenten de Haman TH50 Thermo-Hygrometer doordat je het toestel zowel binnen als buiten kunt gebruiken en de prijs zeer voordelig is.

   CHECK PRIJS   


5. Hoge nauwkeurigheid met de ThermoPro TP50 Indoor

Digitale-Thermometer-TP50

Voordelen
 • Elegant en compact design
 • Voor een optimale leefgezondheid voor u en uw gezin
 • Geschikt voor binnen, grotere ruimtes en zelfs in een kampeer tent
Nadelen
 • Iets duurder

Wanneer u de ThermoPro meter plaats op een centrale plaats in huis laat de meter u direct weten wanneer de kamer te vochtig, te droog, te warm of te koud is.

De Thermo-Hygrometer is voorzien van een alarmfunctie en comfort indicator. De comfort indicator laat u door middel van smileys zien of de kamertemperatuur en luchtvochtigheid gezond of ongezond is zodat u meteen actie kunt ondernemen. Daarnaast slaat de meter ook de hoogste een laagste waardes op zodat u de veranderingen in het klimaat in huis bij kun houden.

Een compact en slimme digitale Thermo-Hygrometer die de kamertemperatuur en luchtvochtigheid nauwkeurig meet. De ThermoPro TP50 zorgt voor een ideale en gezonde leefomgeving voor u en uw gezin

De ThermoPro TP50 heeft een elegant design en is iets duurder dan vergelijkbare merken. Toch vinden de ThermoPro gebruikers het apparaat functioneel en de meerprijs waard. Daarnaast beschikt de Thermo-Hygrometer over een praktische magneet waarmee u het apparaat op metalen oppervlaktes zoals een koelkast kunt ophangen. Het display is ondanks het compact formaat goed afleesbaar. De ThermoPro is geschikt voor binnenshuis maar kan ook goed gebruikt worden op kantoor of zelf in uw kampeer tent.

   CHECK PRIJS   


6. Healthy Air van Zwitserland met de Boneco X200

Boneco-X200-Thermo-Hygrometer

Voordelen
 • Elegant design
 • Zwitsers product
 • Gebruiksvriendelijk
Nadelen
 • Eenvoudig maar toch iets duurder dan andere Thermo-Hygrometers met dezelfde functies

De Boneco X200 heeft een temperatuur meetbereik van 0 tot 50 graden Celsius en een luchtvochtigheid meetbereik van 20% tot 90%.

Een schone lucht en prachtige natuur is kenmerkend voor Zwitserland. Dat is dan ook precies waarom het Zwitserse merk Boneco al jarenlang zorgt voor innovatieve en kwaliteit oplossingen om een zo goed mogelijke luchtkwaliteit te kunnen bieden voor iedereen. Boneco heeft diverse prijzen gewonnen voor haar designs. Met een Boneco haalt u een sieraad in huis voor iedere ruimte.

De Thermo-Hygrometer X200 van Boneco heeft een elegante uitstraling en beschikt over een makkelijk afleesbaar LCD scherm. Op het LCD scherm wordt de temperatuur en de luchtvochtigheid van de ruimte weergegeven. Een kleine smiley geeft aan of de lucht van goede kwaliteit of ongezonde kwaliteit is. Is uw luchtvochtigheid niet goed? Boneco heeft verschillende soorten luchtreinigers en luchtbevochtigers. Met Boneco healthy air kunt u genieten van de luxe van een schone lucht binnenshuis.

Een gezond woonklimaat met de Zwitserse Boneco X200. De Thermo-Hygrometer is geschikt voor binnengebruik en weergeeft de temperatuur in Celsius of Fahrenheit

Wilt u graag een Hygrometer voor buiten kan dan eens naar de analoge Hygrometers speciaal geschikt voor buiten.

   CHECK PRIJS   


7. DOQAUS Digitale Thermo-hygrometer

7_DOQAUS Digitale Thermo-hygrometer_800

Voordelen
 • Goede kwaliteit tegen betaalbare prijs
 • Handig in gebruik
 • Functioneel design
Nadelen
 • Twijfels over de betrouwbaarheid bij klanten

Veel mensen hebben niet in de gaten hoeveel vocht er dagelijks in huis vrijkomt. Zo kan er vocht in de muren zitten of in de grond en u heeft het niet door totdat u gezondheidsklachten krijgt. Met de handige digitale Thermo-Hygrometer van YONO meet u dankzij de precieze meter direct de temperatuur en luchtvochtigheid in uw huis of garage.

De Thermo-Hygrometer van YONO slaat de metingen op ook wanneer u niet thuis bent. Doordat de YONO Thermo-Hygrometer de maximale en minimale standen opslaat, kunt u handig teruglezen wat de metingen waren tijdens uw afwezigheid. De meter is makkelijk afleesbaar en eenvoudig in gebruik. Enkele YONO Thermo-Hygrometer gebruikers van twijfelen echter aan de betrouwbaarheid van metingen. Dit kwam naar voren tijdens het testen met verschillende apparaten. Ook de standaard van de Thermo-Hygrometer van YONO breekt snel af. Verder zijn de gebruikers tevreden over het functioneel design en de gebruiksvriendelijkheid.

Het digitale weerstation van YONO heeft zowel een thermometer als een luchtvochtigheidsmeter

YONO is een jong merk van Nederlandse bodem en garandeert een goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Alle producten van YONO worden volgens Europese kwaliteitsnormen voorzien.

   CHECK PRIJS