Iedereen voelt zich wel eens grieperig. Je hebt het koud en dan weer warm, een hoest, hoofdpijn en koude rillingen. Zou je dan toch koorts hebben? Om zelf je temperatuur te meten heb je een koortsthermometer nodig. Een oorthermometer is een van de betrouwbaarste manier om snel duidelijkheid te krijgen over de lichaamstemperatuur bij volwassenen en kinderen.

Er is een breed scala aan thermometers met verschillende functies. Met welke oorthermometer kun je nu het beste de temperatuur opmeten? Bij het kopen van een oorthermometer is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van het product, de nauwkeurigheid, de voor en nadelen en de prijs.

Mijn lijst met de Beste Oorthermometer 2021:

Product

Beste eigenschappen

Waar te koop?

De Braun ThermoScan® 7
Age-Precision technologi / Kleuren display geeft gezondheidsstatus aan / Voorverwarme tips die nauwkeurigheid verzekeren
Keuze van de redacteur
Ergonomische infrarood oorthermometer
ITST innovatieve temperatuur schommeling technologie / Infrarood sensor technologie / Koortsalarm
Laaggeprijsde Meterdiscount Digitale Infrarood Oorthermometer
Geavanceerd infrarood technologie / Automatisch aan/uit na 1 minuut / Groot en duidelijk LCD Display
Keuze van de redacteur
De betrouwbare Braun ThermoScan® 3
Snelle 1 seconde meting / Geluidsindicator / Wordt geleverd met 21 lensfilters
De ergonomische Braun ThermoScan® 5
Geleverd met wegwerp lensfilters en voorverwarmende tip / Ergonomisch / Frontpaneel display met groot scherm
Sanitas SFT 53 oorthermometer
Geheugen voor 10 metingen / Alarmsignaal en smiley iconen / Infraroodtechnologie
Multifunctionele Inventum TMO430 oorthermometer
Spraakfunctie / Inclusief voorhoofd en omgevingsmeting / LCD verlicht display met koortsindicator lampje

 

1. De Braun ThermoScan® 7, de thermometer onder artsen

Braun-ThermoScan-7

Voordelen
 • Geheugen voor 9 metingen
 • Geweldige nauwkeurigheid
 • Geschikt voor kinderen en baby’s
Nadelen
 • Duurder dan andere oorthermometers
 • Buiten bereik houden van water

Zoekt u een betrouwbare professionele oorthermometer? De Braun IRT6520 is een topkwaliteit oorthermometer die veel gebruikt wordt door artsen.

Dankzij de voorverwarmde lenstip krijg je een nauwkeurige temperatuur met minimale afwijkingen. De Braun IRT6520 oorthermometer wordt geleverd met 20 lensfilters die ervoor zorgen dat de thermometer veilig en hygiënisch kan worden ingebracht. Er vind geen contact plaats met de lens dat maakt dat de Braun IRT6520 erg hygiënisch is. Daarnaast is de oorthermometer makkelijk leesbaar met een unieke kleuren indicator die de gezondheidsstatus aangeeft.

De Braun IRT6520 is uitgerust met een ExacTemp-hulpsysteem en nachtverlichting waardoor de oorthermometer voor iedere situatie gebruiksvriendelijk is. Door middel van een licht- en geluidssignaal laat het apparaat u weten wanneer u zich in de juiste positie bevind om een nauwkeurige meting te kunnen uitvoeren.

De thermometer maakt gebruik van het unieke Age-Precision technologie. Doordat je de leeftijdscategorie zelf kunt kiezen is de Braun IRT6520 uiterst geschikt voor gezinnen met kinderen en baby’s

De Braun IRT6520 is niet de goedkoopste thermometer maar door zijn geavanceerde technologie de meest betrouwbaarste oorthermometer voor kinderen en baby’s. Op zijn voorganger IRT6500 duurder maar heeft meer geheugen waarmee hij de laatste 9 metingen opslaat.De Braun IRT6520 thermometer is een goede aanrader voor gezinnen.

   CHECK PRIJS   


2. Ergonomische infrarood oorthermometer

Cresta-TH838

Voordelen
 • Geheugen voor 9 metingen
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Ergonomisch design
Nadelen
 • Geen voorverwarmde tips
 • Kwetsbaar
 • Niet geschikt voor baby’s onder de 6 maanden

CRESTA is een merk dat met respect voor mens, dier en milieu verscheidene huishoudelijke apparaten aanbiedt, waaronder oorthermometers. De oorthermometer heeft een geheugen voor 9 metingen en is dus goed geschikt voor het bijhouden van koorts.

De TH383 heeft een groot LCD display dat de metingen makkelijk leesbaar en vriendelijk in gebruik maakt. De CRESTA TH838 meet de lichaamstemperatuur via het oor met geavanceerde infrarood technologie voor een comfortabele meting. De thermometer is eenvoudig in gebruik en heeft een koortsalarm die een melding geeft bij het meten van koorts.

De CRESTA THF838 wordt geleverd met 20 of 40 lens beschermhoesjes voor betere hygiëne. De prijs kwaliteit verhouding is een groot pluspunt volgens klanten. Daar tegenover geven de gebruikers aan dat de thermometer wel kwetsbaar kan zijn.

Niet zo een groot budget? Dan is de CRESTA TH838 een goede optie. De CRESTA TH838 is een klinisch geteste oorthermometer met een ergonomisch ontwerp

Er wordt geadviseerd de oorthermometer niet te gebruiken bij baby’s onder de 6 maanden. De CRESTA THF710 is dan wel weer geschikt voor baby’s onder de 6 maanden, daar dit model de temperatuur via het voorhoofd meet.

   CHECK PRIJS   


3. Laaggeprijsde Meterdiscount Digitale Infrarood Oorthermometer

Infrarood-Thermometer-Oor

Voordelen
 • 4000 metingen per batterij en geheugen voor 10 metingen
 • Geschikt voor baby’s en kinderen
 • Verrassende prijs kwaliteit verhouding
Nadelen
 • Geen tips meegeleverd
 • Lager in hygiene
 • Geen koortsalarm

De infraroodtechnologie waarborgt een nauwkeurige meting. Dit maakt dat de infrarood oorthermometer van Merkdiscount geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen en baby’s.

De Meterdiscount infrarood oorthermometer heeft een ingebouwd geheugen voor 10 metingen met een meetbereik tussen de 33 tot 44 graden Celsius. De thermometer heeft een groot en duidelijk afleesbaar LCD display voor het juist interpreteren van metingen. De oorthermometer sluit automatisch af wanneer u deze langer dan één minuut niet gebruikt. Dit voorkomt dat de batterij snel leeg gaat.

Meterdiscount beschikt over een breed scala aan thermometers voor baby’s, volwassene en kinderen. Zo hebben ze ook een voorhoofdsthermometer en een baby fopspeen met ingebouwde thermometer. Deze varianten thermometers zijn uiterst comfortabel voor kleine kinderen die een rectale en/of oorthermometer niet fijn vinden.

Het merk meterdiscount staat bekent om zijn eenvoudige laaggeprijsde thermometers. De oorthermometer van Meterdiscount is uitgerust met geavanceerde infraroodtechnologie

De digitale infrarood oorthermometer is eenvoudig in gebruik. Zet de thermometer aan, plaats de sensor in het oor en druk op de knop voor een snelle lichaamstemperatuur meting. De oorthermometer wordt niet geleverd met lenstips. U dient de oorthermometer naar ieder gebruik grondig te reinigen. De Meterdiscount Digitale Infrarood Oorthermometer heeft een verrassende kwaliteit voor zijn prijs.

   CHECK PRIJS   


4. De betrouwbare Braun ThermoScan® 3

Braun-IRT-3030

Voordelen
 • Duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Klinisch getest door artsen
Nadelen
 • Alleen geheugen voor laatste meting

De betrouwbare Braun Thermoscan technologie staat bekent om zijn hoogwaardige kwaliteit en betrouwbare metingen.

Hoewel de Braun IRT3030 klein van formaat is, heeft het wel de Braun Thermoscan kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie aan boord. Een handig hulpmiddel op deze oorthermometer is het geluidssignaal bij verhoging en koorts. Zo geeft de thermometer 1 pieptoon als de gemeten temperatuur normaal is, 2 pieptonen bij een verhoging en 4 pieptonen bij koorts. De snelle meting binnen één seconde is betrouwbaar en zeer nauwkeurig. Daarbij is de Braun IRT3030 een compact model, eenvoudig in gebruik maar voornamelijk veilig en snel.

De Braun IRT3030 maakt gebruik van lensfilters die de hygiëne waarborgt doordat deze na ieder gebruik vervangen kunnen worden. Zo wordt een besmetting bij gebruik door meerdere personen voorkomen. Het gebruik van lensfilters draagt daarbij ook mee aan een langdurige betrouwbaarheid en precisie van de oorthermometer. Vuil en oorwas kunnen hierdoor de metingen niet beïnvloeden doordat de lens van de oorthermometer beschermd wordt.

De Braun Thermoscan thermometers zijn dan ook de meest gebruikte thermometers onder artsen. De Braun IRT3030 Thermoscan is een oorthermometer uitgerust met infrarood technologie die gebruikt kan worden voor het hele gezin

Braun levert enkel klinisch geteste producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en tegelijkertijd gebruiksvriendelijk zijn.

   CHECK PRIJS   


5. De ergonomische Braun ThermoScan® 5

Braun-IRT-6020-Mnla

Voordelen
 • Gegarandeerde professionele precisie
 • BPA- latex vrije wegwerp lensfilters
 • Stevig en duurzaam
Nadelen
 • Alleen geheugen voor de laatste meting
 • Groter dan andere Braun oorthermometers
 • Minder snelle meting dan Braun IRT6520

Uit onderzoek is gebleken dat je met de Braun IRT6020 Thermoscan 5 een zeer degelijk en duurzaam oorthermometer in huis haalt dat gebruiksvriendelijk is in bediening. De thermometer is voorzien van uitstekende hygiëne waardoor het uiterst geschikt is voor jonge kinderen en baby’s. De Braun IRT6020 oorthermometer is namelijk uitgerust met gemakkelijk afneembare lensfilters die BPA en latexvrij zijn. Op die manier kun je besmetting en allergische reacties voorkomen.

De Braun IRT6020 oorthermometer is zeer stevig waardoor het product niet makkelijk kapot gaat. Dat maakt del Braun IRT6020 oorthermometer erg duurzaam.

De Braun IRT6020 Thermoscan 5 heeft op zijn voorgangers een wel doordacht ergonomisch design gekregen. Daarnaast is de oorthermometer uitgerust met nieuwe features om het gebruiksgemak vriendelijker te maken. Uitgerust met een ExacTempTM geleidingssysteem die de juiste positie bevestigd met licht- en geluidssignaal voor een precieze meting binnen enkele seconde.

Door de gepatenteerde punt met voorverwarming wordt de Braun IRT6020 Thermoscan 5 gezien als de maatstaaf voor nauwkeurigheid. Daarom kiezen ook de meeste professionals in de gezondheidszorg voor een Braun Thermoscan oorthermometer

De Braun IRT6020 heeft een minder snelle metingstijd dan nieuwere modellen. Dit gaat zich echter maar om aantal seconde. Zoek je meer geavanceerde technologie? Kijk dan eens naar het nieuwe model van de Braun Thermoscan collectie, de Braun IRT6520.

   CHECK PRIJS   


6. De snelle Sanitas SFT 53 oorthermometer met smiley alarm

Sanitas-SFT-53

Voordelen
 • Hygiënische en veilige meting door contactvrij meten
 • Voor kinderen extra leuk
 • Niet te duur Inn aanschaf voor zijn kwaliteit
Nadelen
 • Meningen over de nauwkeurigheid zijn verdeeld klanten

Dankzij de infraroodtechnologie wordt het oor en oppervlaktetemperatuur in aantal seconde nauwkeurig gemeten. Ook wordt de kamertemperatuur gemeten voor een nauwkeurige meting. Echter, zijn de meningen over de nauwkeurigheid van de Sanitas SFT 53 verdeeld bij klanten.

De oorthermometer beschikt over een verwisselbare beschermkap voor hygiënische en veilige metingen. De Sanitas SFT 53 wordt geleverd met 10 beschermkappen. Voor een lage prijs kunt u navul beschermkappen van Sanitas bestellen bij de meeste online shops. Het is aan te raden deze beschermkapjes bij iedere beurt te gebruiken om hygiene te waarborgen bij gebruik.

Naast de gebruikelijke alarm signalen bij verhoging en koorts beschikt de Sannitas SFT 53 oorthermometer ook over een makkelijk afleesbare display.  Bij een lachende smiley is erg geen verhoging, bij een droevige smiley is er een verhoging boven de 28 graden Celsius gemeten door de oorthermometer.

De Sanitas SFT 53 is een oorthermometer waarmee u snel en contactvrij uw lichaamstemperatuur opmeet via het oor. De smiley op het display maakt een temperatuur meting extra leuk voor kinderen

De oorthermometer wordt geleverd met een standaard waardoor je de oorthermometer makkelijk en in handbereik kunt opbergen. De Sanitas SFT 53 oorthermometer is niet te duur in aanschaf voor zijn kwaliteit.

   CHECK PRIJS   


7. Multifunctionele Inventum TMO430 oorthermometer

Inventum-TMO430

Voordelen
 • Gebruiksvriendelijk voor senioren en mensen met een visuele beperking
 • Meet omgevingstemperatuur
 • Meet voorhoofdtemperatuur
Nadelen
 • Niet gebruiken bij baby’s onder de 6 maanden
 • Geen verwisselbare wegwerp lensfilters

De Inventum TMO430 oorthermometer geeft een snelle meting van de lichaamstemperatuur. Handig om snel een tussentijdse meting uit te voeren bij kleine kinderen wanneer ze slapen.

De temperatuur wordt binnen twee seconde gemeten en geeft doormiddel van een koortsindicatie lampje koorts aan. De Inventum oorthermometer is uitgerust met een achtergrondverlichting en een spraakfunctie in vier verschillende talen om het gebruik zo makkelijk mogelijk te maken. Deze functie maakt de oorthermometer uiterst geschikt voor senioren en mensen met een visuele beperking.

Gezien de prijs heeft de Inventum TMO430 oorthermometer veel geavanceerde functies. Daarnaast is hij ook nog eens zeer handig in gebruik door zijn compact design. De Inventum oorthermometer wordt gemaakt op duurzame wijze met de beste kwaliteitsmaterialen. Om deze reden gaat de thermometer lang mee en bied duurzaamheid voor uw portemonnee.

Naast de lichaamstemperatuur kan de Intventum TMO430 ook de omgevingstemperatuur meten en de lichaamstemperatuur meteen via het voorhoofd

De Inventum TMO430 oorthermometer wordt zonder wegwerp tips geleverd. Daarvoor in de plaats wordt de oorthermometer geleverd met een kapje die je na ieder gebruik dient schoon te maken. Buiten dit zijn gebruikers alsnog sterk tevreden over de Inventum TMO430 oorthermometer.

   CHECK PRIJS