Iedereen van ons is bekend met een behaaglijk gevoel bij het inademen van levengevende zeelucht. Fysiologen zijn het erover eens dat de luchtvochtigheid in het appartement binnen de grenzen van 40% -60% moet zijn: deze lucht wordt door het lichaam als comfortabel en natuurlijk ervaren. Voor kinderkamers worden de cijfers 60% -70% genoemd.

Echter in de zomer bij droog weer en in de winter tijdens het stookseizoen, kan bij ons thuis de vochtigheid tot minder dan 40% dalen, wat leidt tot het drogen van het slijmvlies. Daarom moet het microklimaat in de kinderkamer helpen om de beschermende krachten van het lichaam van het kind te ondersteunen en de luchtvochtigheid speelt hier een belangrijke rol. De lucht mag in geen geval droog zijn, want in droge lucht kan het lichaam van de baby snel vocht verliezen. De slijmvliezen in neus-keelholte drogen op en verliezen het vermogen om infecties te weerstaan.

Als het gaat om Beste luchtbevochtiger voor kinderen, zijn er veel opties. Bij het kiezen van een luchtbevochtiger kunt u verschillende kenmerken overwegen zoals apparaat vermogen, prijs, beveiliging.

Moderne luchtbevochtigers met ionisatormodellen hebben ook een bijkomend wellness effect en met de ultrasone sproeitechniek kunt u het doen zonder hoge temperaturen, zodat uw kind zichzelf niet per ongeluk kan verbranden. Aan de hand van de criteria die ik hierboven gedetailleerd heb beschreven, heb ik een lijst van mijn favoriete luchtbevochtigers samengesteld die naar mijn mening de beste luchtbevochtiger zijn:

Mijn lijst met de Beste Luchtbevochtiger 2023:

 

Product

Beste eigenschappen

Waar te koop?

Philips HU4803
NanoCloud-technologie / 2 liter / 8 uur
Keuze van de redacteur
CHECK PRIJS
Luchtbevochtiger CA-607B2_Luchtbevochtiger CA-607B_100Ionisator / 6 liter / 12 uur
Keuze van de redacteur
CHECK PRIJS
Medisana AH 6623_Luchtbevochtiger_Medisana AH 662 _100Hygrometer / 4,5 liter / 8 uurCHECK PRIJS
Duux Sphere
4_Duux luchtbevochtiger_100
Modern design / 700 Ml / 4 uurCHECK PRIJS
Medisana AH665
5_Medisana Luchtbevochtiger Ah665_100
Ionisatiefunctie / 4,5 liter / 15 uur
CHECK PRIJS
De'Longhi UH700M
Geurdispenser / 6,1 liter / 20 uurCHECK PRIJS
Medisana UHW
Modern design / 4,5 liter / 20 uurCHECK PRIJS

 

1. Philips HU4803

philips-hu4803-01-luchtbevochtiger-met-nanocloud-technologie

Deze luchtbevochtiger is een voorbeeld van een grote technologische doorbraak kenmerkend van ons tijdperk en helpt om de juiste balans van vocht in uw huis te behouden. De NanoCloud-technologie desinfecteert de lucht door de meeste bacteriën te doden. De hydrometer die in een modern apparaat met verlichte display is ingebouwd geeft u de mogelijkheid om huidige luchtvochtigheid in uw kamer in de gaten te houden.

Voor automatische bediening stelt u eenvoudig de vochtigheid in die u nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het instellen van de vochtigheid van 60% zult u zien dat, zodra de luchtvochtigheid onder 60% daalt, de machine automatisch start en begint te werken. Om de kracht (snelheid) van de bediening te regelen is er ook een aparte knop aanwezig. In totaal zijn er vier niveaus beschikbaar voor de vochtigheidsregeling en vier voor de snelheidsregeling.

Op het eerste gezicht lijkt de luchtbevochtiger groot, maar een watertank van 2 liter is het waard! Deze hoeveelheid water is genoeg voor een ruimte van maximaal 25 vierkante meter. Fabrikanten zijn ook de timer niet vergeten: u kunt de tijd van gebruik instellen. Er is ook een optie voor het werken in slaapmodus: het werkt met minder ruis en zonder lichtgevende elementen op de behuizing. Kortom het is een goede keuze voor de kinderkamer maar vergeet niet om de filter één keer in drie maanden te vervangen en dan bent u voorzien van de gezonde vochtige lucht.

   CHECK PRIJS   


2. Luchtbevochtiger CA-607B

2_Luchtbevochtiger CA-607B_800

 

Deze luchtbevochtiger past goed in de woonkamer of hal want het zes liter reservoir is genoeg voor 12 uur continu gebruik en bevochtiging van gebouwen tot 55 vierkante meter! Deze luchtbevochtiger is uitgerust met een ionisator voor luchtzuivering en laadt de atmosfeer op met negatieve ionen zoals tijdens regen of onweer die zeker een positief effect hebben op de longen.

De ionisatiefunctie is echter optioneel, dat wil zeggen dat u deze functie kunt uitschakelen en alleen gebruiken in de modus voor warme of koude bevochtiging. Ik merk een laag geluidsniveau want voor zulke grote modellen is het meestal hoger. De digitale hydrometer maakt automatische aanpassing mogelijk met behoud van de vochtigheid die u hebt ingesteld. Er is een timer en automatische uitschakeling aanwezig.

Een ander voordeel is dat u het filter niet hoeft te vervangen, zodat u in de toekomst geen geld hoeft uit te geven om ze te kopen. De set bevat een afstandsbediening die de bedieningsmodi comfortabel en gemakkelijk maakt. Merk op dat het apparaat niet over een slaapmodus beschikt, het zachte blauwe lampje is altijd aan.

   CHECK PRIJS   


3. Medisana AH 662 Luchtbevochtiger

3_Luchtbevochtiger_Medisana AH 662 _800

 

Deze luchtbevochtiger van Medisana heeft alles: een digitale hydrometer regelt automatisch de ingegeven luchtvochtigheid en er wordt ionisatie geleverdom de luchtkwaliteit te verbeteren. De gemiddelde grootte van de watertank van 4,5 liter is voldoende voor een ruimte tot 30 vierkante meter.

Dit model valt vooral op door zijn lage prijs met zo’n rijke functionaliteit dus dit is echt een goede aankoop. De fabrikant beveelt aan om de filters elke drie maanden te vervangen dus het is beter om ervoor te zorgen dat er vervangende filters al op voorhand zijn. Het geluidsniveau van deze luchtbevochtiger is overigens lager dan alle andere modellen met hetzelfde vermogen. Ik denk dat dit een goede budgetoptie is en het merk Medisana is al lang bekend als een producent van goedkope maar multifunctionele huishoudelijke apparaten.

Als minpunt merken kopers soms op dat een ondoorzichtig reservoir je niet in staat stelt het waterniveau te bepalen maar volgens mij lost een automatische uitschakeling dit probleem op. Als u last heeft van droge lucht in uw huis en/of slaapkamer voor dit bedrag is deze luchtbevochtiger echt een goede optie om vocht toe te voegen aan uw huislucht, de kwaliteit van de lucht te verbeteren en de luchtvochtigheid in de norm te houden.

   CHECK PRIJS   


4. Duux Sphere luchtbevochtiger

4_Duux luchtbevochtiger_800

Een kleine ultrasoon luchtbevochtiger voegt gezelligheid toe aan uw huis! Het wordt vaak gekozen vanwege elegante uiterlijk, dit apparaat past in het interieur en wordt onderdeel van het slaapkamerdecor. Deze luchtbevochtiger wordt vaker gebruikt als voor een slaapkamer, aangezien het slechts 1 liter tank heeft en het is genoeg voor een kleine kamer van 15 vierkante meter. Ultrasone technologie maakt het sproeien van water zonder verwarming mogelijk en LED-verlichting biedt nachtverlichting. Natuurlijk is deze luchtbevochtiger uitgerust met een timer en automatische uitschakeling.

Echter er is geen hydrometer inbegrepen maar misschien heeft u het al eerder gekocht. Een elegante oplossing voor het bevochtigen van lucht in kleine slaapkamers het zal zeker zijn functies waarmaken en zal de ideale vochtigheid in de kamer regelen. Je kunt het zelfs gebruiken als een luchtbevochtiger met aroma door een paar druppels etherische olie aan het water toe te voegen. Maar voor een kinderkamer of een hal zou ik iets anders aanbevelen.

   CHECK PRIJS   


5. Medisana AH665

5_Medisana Luchtbevochtiger Ah665_800

 

Deze ultrasoon luchtbevochtiger is een van de beste oplossingen in de hedendaagse omgeving. Kijk naar de functie set die ukrijgt voor een weinig geld:
• Ionisator
• Indicatielampje
• Timer
• Indicatielampje
• Hygrometer
• Garantie 3 jaar (meestal 2)
Het is moeilijk om zo’n set te vinden voor dit geld. Het apparaat heeft geen nachtmodus, de gemiddelde grootte van het reservoir is 4,5 liter en biedt ruimte bevochtiging tot 30 vierkante meter. Dit is meestal genoeg voor een slaapkamer, een woonkamer of een kinderkamer. Om de luchtvochtigheid op het gewenste niveau te houden stelt u eenvoudig de gewenste luchtvochtigheid in. Beschikbaar van 4% tot 90%, verdere afstelling gebeurt automatisch. Het filter is inbegrepen vergeet niet om het filter elke drie maanden te vervangen. Met deze luchtbevochtiger kunt u uw eigen klimaat creëren in de kamer.

   CHECK PRIJS   


6. De’Longhi UH700M

de-longhi-uh700m-luchtbevochtiger

Eenvoudig te gebruiken luchtbevochtiger met een inhoud van 6 liter is geschikt voor gebouwen tot 75 vierkante meter. Futuristisch design past in uw interieur – alles is voor een liefhebber over het algemeen houdt de fabrikant zich aan het principe van minimalisme. Het apparaat heeft geen timer en er is geen nachtmodus .Bovendien wordt het water met hitte besproeid en dit kan onveilig zijn als kleine kinderen in het huis zijn. De’Longhi UH700M past bij u, als u een eenvoudig goedkoop product nodig heeft, het is handig om deze luchtbevochtiger te gebruiken voor een werkkamer of een ruimte voor yoga of sporten. De toevoeging van etherische olie is toegestaan, uw luchtbevochtigerhoudtdan niet alleen de luchtvochtigheid in huis maar verspreidt ook de geur die uw humeur ten goede komt. Interessant is dat voor essentiële oliën een afzonderlijke dosator wordt verschaft die de aromatische toevoeging langzaam in het verdampende water per druppel toevoegt.

   CHECK PRIJS   


7. Medisana Luchtbevochtiger UHW

medisana-uhw-luchtbevochtiger

Een van de beste luchtbevochtigers, optimaal in prijs-kwaliteitverhouding. Werkt vele jaren en laat nooit in de steek. Een belangrijk voordeel van dit model is naar mijn mening de lage prijs. Ultrasone verstuiving technologie maakt het mogelijk om water tot fijne nevel te maken zonder gebruik van hoge temperaturen hetgeen betekent dat het veilig is voor een kind. Het werkt stil en geluidloos het is zuiniger dan verdamping door verwarming. De gemiddelde capaciteit – 4,5 liter is voldoende voor een ruimte van maximaal 30 vierkante meter en kan tot 20 uur werken. Deze luchtbevochtiger bevat geen timer en nachtmodus maar er is een automatische uitschakeling. Bovendien is het geluidsniveau zo laag dat het je slaap op geen enkele manier stoort. Maar de hygrometer moet apart worden gekocht omdat deze niet is inbegrepen.

   CHECK PRIJS   

En tot slot paar tips:

Hoe luchtbevochtiger kiezen?

• Koop geen bevochtiger met waterverwarming als u kleine kinderen heeft
• Let bij het selecteren van een luchtbevochtiger op dat het genoeg is voor uw kamer plus 10% -15%, dat wil zeggen koop met een marge. Bijvoorbeeld als uw kamer 30 vierkante meter is kies een variant voor 35-40 vierkante meter.
• Zoek niet alles in één. Het apparaat voor aromatherapie en het apparaat om vochtigheid te regelen zijn verschillende dingen. Als u een hygrometer al heeft kan de ingebouwde hygrometer in de luchtbevochtiger overbodig zijn. Kies de functionaliteit die u nodig heeft.